Logo leiderdorpsweekblad.nl
Terug in Leiderdorp werden de zeven jeugdleden van Tamarco  als helden ingehaald. | Foto: J.P. Kranenburg
Terug in Leiderdorp werden de zeven jeugdleden van Tamarco als helden ingehaald. | Foto: J.P. Kranenburg
clubs en verenigingen

Tamarco bij jeugdkamp Wereld Muziek Concours

Van 24 tot en met 30 juli namen zeven jeugdleden van Tamarco deel aan een jeugdkamp in Kerkrade met als klap op de vuurpijl een optreden in het Roda JC stadion.

Voor wie bekend is met de wereld van show- en marchingbands is het WMC - Wereld Muziek Concours - een begrip. Het is een internationaal muziekfestival dat vierjaarlijks gehouden wordt in Kerkrade. Voor show- en marchingbands is het dé mogelijkheid om te laten zien wat je kan.

Voor het eerst was er bij het WMC dit jaar een jeugdkamp. Tamarco werd benaderd om deel te nemen, en op maandag 24 juli vertrokken Kimberley, Joey, Gerben, Jitske, Pauline, Sjoerd en Youri naar Kerkrade. Behalve deze jongeren van Tamarco waren daar ook jeugdleden van Adest Musica uit Sassenheim, de Rijnmondband uit Schiedam, Laurentius uit Voorschoten, Sebastianus uit Gendt, Advendo uit Sneek en de Banda Musical Femenina de Cayedo uit Colombia. De groep jonge muzikanten kreeg een week lang instructies en repetities onder leiding van internationaal erkende toppers uit de mars- en showwereld en in de avonden bezochten zij concerten en andere festivalactiviteiten. Er werd hard gewerkt, plezier gemaakt en er werden vriendschappen gesloten. Zondag 30 juli was het hoogtepunt van het kamp. De groep mocht toen, op de belangrijkste dag van het WMC en vlak voor de prijsuitreikingen, optreden in het Roda JC station voor wel twintigduizend mensen aan publiek.

Na zo'n intensieve week met elkaar te hebben gehad viel afscheid nemen van de nieuwe vrienden bij andere verenigingen niet mee. Zoals Jitske het verwoordde: "Ik heb de leukste week gehad! Ik heb super leuke, lieve mensen leren kennen die ik nu al onwijs mis. Een week om nooit te vergeten!"

En Tamarco zou Tamarco niet zijn als niet heel de vereniging meeleefde en meegenoot met de jongeren van het jeugdkamp. Een aantal leden zat zondag trots op de tribune in het station en de rest volgde het optreden via de livestream van het WMC. Terug in Leiderdorp werden de zeven jongeren zondagavond als helden ingehaald.

Meer berichten