Magic Circus in Leiderdorp
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Straatventer Jofri vormt de rode draad in de voorstelling.
Straatventer Jofri vormt de rode draad in de voorstelling. (Foto: Piet Hein Out)
Erop uit

Magic Circus in Leiderdorp

Magic Circus, het Nederlands Stadscircus staat van maandag 14 tot en met woensdag 16 augustus bij winkelcentrum Winkelhof in Leiderdorp.

Alles is te koop! Of toch niet? Jong en oud ontdekt het antwoord in de nieuwe show 'Te Koop' van Magic Circus.  Deze publieksfavoriet onder de moderne theatercircussen raast door het land en slaat Leiderdorp uiteraard niet over. De voorstellingen vinden plaats in Nederlands enige 6-masten circustent: de Magic Dome. Een intiem circuspaleis met optimaal zicht voor het hooggeëerd publiek. Komt dat zien!

De show 'Te Koop'

Straatventers zijn eigenlijk uit het straatbeeld verdwenen. Behalve in het Magic Circus! Nederlands laatste straatventer Jofri, die ook nog eens enorm grappig is, parkeert zijn karretje vol handel dit jaar midden in de piste. Hij heeft voor elk wat wils en claimt alles te verkopen. Het is de rode draad in een show boordevol modern circusvermaak.

In honderd minuten razen de acts aan je ogen voorbij. Van lasershow en muzikale koeienbellen tot en met hoela hoep acrobatiek en een mini-paardje dat kan rekenen. Auto en tractorbanden vliegen door de lucht als het Duo Opona van het Osmeens Staatscircus de piste betreedt. In en hoog boven de piste voeren zij daarmee acrobatische stunts uit.

Speciale aandacht ook voor de uiterst moeilijke Houdini-dwangbuisontsnapping, uitgevoerd in een opengesperde ijzeren haaienkaak. De Letse ontsnappingskunstenaar Stepan Stafik moet uit de dwangbuis ontsnappen voor deze 'kaken des doods' dichtklappen. Snijdende spanning. Zal het lukken of wordt het een Freek Vonkje?

Temidden van al deze spectaculaire acts komt iedereen tot het besef dat niet alles te koop is. Liefde niet. En barmhartigheid evenmin. Dat zijn juist de waarden die het leven leefbaar houden. Die de wereld 'great again' kunnen maken. Een magische circusbelevenis die je voor altijd bij zal blijven!

Maandag start de voorstelling om 19.00 uur, dinsdag om 16.00 en 19.00 uur en woensdag is de laatste show om 16.00 uur. De circuskassa is vanaf een uur voor de voorstelling geopend, kaarten kosten tussen de €10,- en €19,-. Voorverkoop loopt via alle Primera-vestigingen en online op www.magic-circus.nl. Het circus biedt ook de mogelijkheid om online een sociaal ticket te kopen. Deze tickets kosten €5,- extra. Dit stelt het circus in staat om nog meer ouderen, gehandicapten en minder kapitaalkrachtigen de meeslepende show te laten beleven. Zo kunt u ook vreugde kopen voor een ander.

Meer berichten