Logo leiderdorpsweekblad.nl
Regio

Koninklijke familie begint vakantie met fotosessie in Warmond

Een oer-Hollands plaatje noemde koning Willem-Alexander het zelf al: de foto's van het koninklijk gezin aan de oever van de Leede met op de achtergrond de Zwanburgermolen. Dit jaar koos de familie er voor om de jaarlijkse zomerfotosessie te houden in Warmond. Vrijdagmiddag werden de foto's gemaakt.

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariana kwamen rond 15.15 uur aan per sloep. Het gezin, met de koning aan het roer, voer langs Park Groot Leerust om vervolgens ter hoogte van de Zwanburgermolen te keren. Bij het park stapte de koninklijke familie aan wal om daarna te poseren voor de aanwezige fotografen.

'Uniek plekje'

Na een korte pauze in de theekoepel in het park, spraken de koning en koningin met de aanwezige verslaggevers. Koning Willem-Alexander liet weten het leuk te vinden om op dit unieke plekje de zomerfotosessie te kunnen houden. Aan het water, met een molen op de achtergrond. "Meer Hollands kan het bijna niet," lachte hij. 

Tijn 'een voorbeeld'

Vervolgens kreeg de pers kans om vragen te stellen. Daarbij ging het onder andere over de kabinetsformatie, de goede schoolprestaties van de drie prinsessen, maar ook het geheim van een goed (koninklijk) huwelijk. Ook werd de koning en koningin gevraagd om een reactie op de dood van de 6-jarige Tijn. Hij kreeg in december bekendheid door zijn nagellak-actie voor 3FM serious request. Tijn overleed vrijdagmorgen. Máxima noemt de jongen 'een groot voorbeeld'. 

Voor het eerst

Ieder jaar luidt de fotosessie het begin van de vakantie in de voor de koninklijke familie. Het is bijzonder dat de koninklijke familie Warmond uitkoos voor de fotosessie. De afgelopen jaren was die altijd in hun woonplaats Wassenaar.

Burgemeester Carla Breuer is verheugd met de uitverkiezing: "Het is een groot en waardevol compliment voor onze gemeente en in het bijzonder Warmond dat de koninklijke familie bij ons haar foto's laat maken dit jaar. Ze zijn ieder jaar welkom in onze mooie gemeente", zegt de burgemeester met een glimlach van oor tot oor. 

Meer berichten