Een groep vrijwilligers van Lunchtijd bij IJscafé Danice.
Een groep vrijwilligers van Lunchtijd bij IJscafé Danice. Foto: PR

IJsjes voor vrijwilligers

Algemeen

Donderdag 6 juli was de laatste overblijfdag voor de lagere scholen in deze regio. Voor Lunchtijd een mooie reden om haar overblijfkrachten te trakteren op een ijsje en zo ruim negentig vrijwilligers te bedanken voor hun inzet het afgelopen schooljaar.

Op het terras van IJscafé Danice aan de Van Diepeningenlaan in Leiderdorp, is het een komen en gaan van overblijfkrachten. Omdat de scholen verschillende tijden hebben voor de overblijf komt niet iedereen op hetzelfde moment. Dat is wel zo fijn, want anders zou het wel heel druk zijn ineens. Ondertussen zitten de meeste  vrijwilligers lekker bij te kletsen, terwijl andere er weer snel vandoor moeten. De sfeer is relaxed en het is duidelijk dat iedereen zin heeft in vakantie.

Lunchtijd organiseert de overblijf op tien scholen in Leiderdorp, Leiden en Hoogmade. "Daarvoor werken we samen met zo'n 25 pedagogische medewerkers en ruim 90 vrijwilligers", vertelt Sacha Schouten, centrale coördinator bij  Lunchtijd. "Als overblijfkracht zorg je ervoor dat kinderen en docenten rustig pauze kunnen houden. Soms is best een pittig baantje maar gelukkig wordt er ook veel gelachen."

Ook vrijwilliger worden bij Lunchtijd? Voor het nieuwe schooljaar zijn voor diverse scholen nog mensen nodig. Lunchtijd biedt een vrijwilligersvergoeding en de mogelijkheid kosteloos mee te doen aan de cursus EHBO voor kinderen en pedagogische workshops. Voor meer informatie: Wieteke van Bostelen (071) 5817777 of mail naar lunchtijd@floreokids.nl.

Uit de krant