Logo leiderdorpsweekblad.nl
Jason Bouman geeft jonge patiënte een knuffel.
Jason Bouman geeft jonge patiënte een knuffel. (Foto: PR)
Gezondheid

Volkszanger Jason Bouman deelt speelgoed en knuffels uit in Alrijne Ziekenhuis

Donderdag 6 juli was volkszanger Jason Bouman, winnaar van de talentenshow Bloed, Zweet en Tranen (SBS6), te gast bij het Moeder- en Kindcentrum van Alrijne Ziekenhuis locatie Leiderdorp om knuffels en speelgoed uit te delen. Jason is als ambassadeur betrokken bij de stichting Muco & Friends, een stichting die zich inzet voor financiële ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek naar Cystic Fibrosis (taaislijmziekte).

Binnen Alrijne Ziekenhuis is collega Anita van Kalkeren betrokken bij Muco & Friends. "Mijn kleindochter werd vier jaar geleden geboren met Cystic Fibrosis, ook bekend als taaislijmziekte. Ik kan zo weinig voor haar doen, maar ik kan wel geld ophalen voor deze stichting. Ik verkoop nu al jaren iedere werkdag 'Muco Monkeys', de mascotte van de stichting." Anita van Kalkeren heeft inmiddels al zo'n € 63.000 opgehaald in 'haar ziekenhuis'. Daarom was het volgens Muco & Friends tijd om Alrijne in het zonnetje te zetten!

Jason Bouman: "Regelmatig doneren bedrijven geld aan de stichting, maar hoeven hier geen aapjes voor terug. Deze aapjes en andere knuffels mocht ik vandaag geven aan kinderen die patiënt zijn in Alrijne Ziekenhuis. Ik vind het fantastisch om zoveel blije gezichtjes te zien. Ik heb van dichtbij gezien hoe slopend taaislijmziekte kan zijn. Als ik dan zo'n hummeltje zie, ben ik blij dat ik iets kan doen. Je hoeft niet zelf iets te hebben om je ergens voor in te zetten."

Meer berichten