Logo leiderdorpsweekblad.nl
De kampioenen van De Schakel groep 8 met op de achterste rij Joris, Naut, Thomas, Joey, Finn en Samuel, in het midden Noah, Dani, Floris en Maurits en vooraan: Tom, Alessio, Devin en Niels. Elftalleider Lisette Michiels ontbreekt op de foto. | Foto: Katy Lips
De kampioenen van De Schakel groep 8 met op de achterste rij Joris, Naut, Thomas, Joey, Finn en Samuel, in het midden Noah, Dani, Floris en Maurits en vooraan: Tom, Alessio, Devin en Niels. Elftalleider Lisette Michiels ontbreekt op de foto. | Foto: Katy Lips
Sport

De Schakel pakt beker met grote oren op Schoolvoetbaltoernooi

Met een loepzuiver genomen strafschop besliste Joey van De Schakel groep 8 vrijdagmiddag de zinderende finale tegen Prins Willem-Alexander. De 1-0 werd uitbundig gevierd. De beker met de grote oren zal een jaar lang pronken in de prijzenkast van De Schakel.

Door: Cees Mentink

Meer dan zeshonderd leerlingen van elf basisscholen hebben de afgelopen twee woensdagmiddagen op vier velden tegen elkaar gevoetbald tijdens het Leiderdorpse Schoolvoetbaltoernooi, georganiseerd door RCL. "Een hele kluif," vertelt organisator Mandy Pieterson, lid van RCL's Jeugdbestuur. "Binnenkort gaat het complex tegen de grond en wordt begonnen aan de bouw van een hypermoderne accommodatie. Daar zijn de nodige voorbereidingen al in volle gang. Het werd dus passen en meten, alleen al waar het de kleedkamers betreft. Best een pittig tussendoortje."

Alles verliep als een zonnetje, mede met dank aan eerste elftalspeler Robin Brasker en Monique Simonis, twee rotsen in de branding voor de organisatie. Op twee woensdagmiddagen werden de voorrondes gespeeld en afgelopen vrijdag vonden de finales plaats.

De finale van Groep 8 werd de apotheose van een heerlijk toernooi. De beslissing via een strafschop was een beetje zuur voor het ook uitstekend spelende team van de Prins Willem-Alexander. "Maar," zo verklaarde de scheidsrechter na afloop, "de opzettelijke duw in het strafschopgebied moest ik op deze wijze straffen. Zo zijn de regels."

Mandy Pieterson bedankte de scheidsrechters Tom Brouwer, Shahroch Ramez, Maurice Pieterson en Arco Lieverse. Zij hoopt volgend jaar alle scholen weer te mogen ontvangen 'in het nieuwe clubgebouw'. Om er tot slot aan toe te voegen: "Kinderen die ook lekker willen voetballen bij RCL, kunnen een mail sturen naar jc@rcl.nl

De uitslagen van de finaledag:

Jongens/meisjes Groep 2 't Bolwerk – Kastanjelaan 5-5 ('t Bolwerk wint na strafschoppen); Meisjes Groep 4/5/6 't Bolwerk - Koningin Juliana School 0-1; Jongens Groep 4 't Bolwerk – Kastanjelaan 0-1; Jongens Groep 6 Willem de Zwijger – De Leeuwerik 4-1; Meisjes Groep 7/8 Kastanjelaan – Willem de Zwijger 2-4; Jongens Groep 8 De Schakel – Prins Willem-Alexander 1-0.

Op de foto hierboven de kampioenen van De Schakel groep 8 met op de achterste rij Joris, Naut, Thomas, Joey, Finn en Samuel, in het midden Noah, Dani, Floris en Maurits en vooraan: Tom, Alessio, Devin en Niels.

Meer berichten