Feestelijk Koningsdagprogramma in Leiderdorp
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Koningsdag begint gewoontegetrouw met de Aubade op de Statendaalder. | Foto: PR
Koningsdag begint gewoontegetrouw met de Aubade op de Statendaalder. | Foto: PR

Feestelijk Koningsdagprogramma in Leiderdorp

De Oranjevereniging Leiderdorp heeft ook dit jaar weer een feestelijk programma opgesteld, met daarin bekende elementen als de aubade, de kermis, de prestatieloop, de activiteiten in het Oude Dorp en open huis bij de Boulende stier. Ook kan van veel optredens worden genoten: bij Unity on Tour op de Statendaalder, bij de Hollandsche Tuyn en bij Brasserie Park. Verder kan in de Dorpskerk geluisterd worden naar een optreden van leerlingen van Stichting MOL. Nieuw dit jaar is de Koningsdagbingo bij Pluspunt. Het hele Oranjeprogramma is opgenomen in het boekje dat huis aan huis is verspreid, ook is het te vinden op www.ovleiderdorp.nl.

Koningsdag start om 9.00 uur met de aubade op de Statendaalder bij de Winkelhof waarbij Tamarco voor muzikale ondersteuning zorgt. Dit jaar zullen er weer klepperhandjes voor de kinderen zijn. De liedjes worden op het plein uitgedeeld.

Ochtendactiviteiten
Vanaf 9.30 uur treden leerlingen van de Rockademy op bij de Hollandsche Tuyn, in het Oude Dorp. Vanaf 10 uur (tot 16.00 uur) wordt daar de vrijmarkt gehouden, zijn er spelletjes te doen en kan genoten worden van attracties. De Dorpskerk is tussen 10 uur en 14.00 uur open, er worden foto's van Leiderdorp en de Dorpskerk geëxposeerd.

Vanaf 10.00 uur draait de kermis in de Bloemerd, tot 24.00 uur.

De Jeu de boulesvereniging 'De Boulende Stier' houdt 's ochtends Open Huis.

Om 11.15 uur start de OranjeSportfondsen/Van Houdtprestatieloop, in samenwerking met Sportfondsen en Sportcentrum van Houdt kunnen weer de afstanden van 1.500, 5.000 en 10.000 meter worden gelopen. Vanaf 10.45 uur is iedereen voor de warming up welkom. De Theo van Houdt Wisselbokaal is dit jaar te winnen door de dames. Iedere deelnemer ontvangt een herinneringsmedaille. Start en finish is aan de Vossiuslaan.

Kaarten kosten € 5,- aan de start en € 4,- in de voorverkoop bij Sport 2000 (Winkelhof), Sample Casual Stores (Winkelhof), Sportservicepunt bij zwembad De Does en Sportcentrum Van Houdt.

Middagactiviteiten
Om 12.30 uur treden leerlingen van Stichting MOL op in de Dorpskerk, tot 13.15 uur.

's Middags kan bij 'De Boulende Stier' jeu de boules worden gespeeld, bij dit Oranjetoernooi wordt het spelsysteem mixte-melée gehanteerd waarbij spelers door loting aan elkaar worden verbonden.

Pluspunt organiseert van 14.30 tot 15.30 uur een Koningsdagbingo, daarbij worden drie rondes gespeeld.

Bij de Hollandsche Tuyn treedt vanaf 14.00 uur De Heineken Music Live Band op met Top 40 hits, Nederlandse meezingers en Dance Classics.

Vanaf 14.00 (tot 19.00 uur) organiseren Radiozender Unity NL en Grand Café Hofplein 'Unity on Tour' op het podium op de Statendaalder. Daarin zullen Nederlandstalige artiesten optreden, Grand Café Hofplein zet daarbij een buitenbar op.

Vanaf 14.00 uur is er ook muziek bij Brasserie Park. Daar zorgen live acts als Los Nederpopcovers en Superfly voor de gezelligheid. Ook aan de kinderen is gedacht. Zie voor de eindtijd www.brasseriepark.nl.

Nog geen lid van de Oranjevereniging Leiderdorp? Voor slechts € 5,00 per jaar per gezin draagt ook u bij aan een bruisend oranjeprogramma in Leiderdorp. Aanmelden kan bij via 'Lid worden' op de website www.ovleiderdorp.nl.

Meer berichten