Leiderdorpse inzameling voor de voedselbank
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Elke maand kunnen dankzij gulle giften van Leiderdorpers vele kratten gevuld worden voor de voedselbank,
Elke maand kunnen dankzij gulle giften van Leiderdorpers vele kratten gevuld worden voor de voedselbank, (Foto: Johan Kranenburg)
Maatschappelijk

Leiderdorpse inzameling voor de voedselbank

Dinsdag 4 april wordt de maandelijkse inzameling voor de Leidse voedselbank gehouden bij de Scheppingskerk in Leiderdorp. (hoek Laan van Ouderzorg/Van Poelgeestlaan) De gehele dag tot ongeveer half 5 staan vrijwilligers klaar om houdbare levensmiddelen in ontvangst te nemen op het plein van de kerk.

Er is behoefte aan pakken met pasta's en rijst, bijpassende sauzen, zonnebloem- of olijfolie,  blikken met soep, vis, groente of bonen, gedroogde vruchten, koffie, suiker, thee en broodbeleg. En misschien kan er voor de paasdagen nog iets extra's bij?

Aan het eind van de dag wordt alles opgehaald door medewerkers van de voedselbank. Het is ook mogelijk geld te deponeren in een geldbusje in de hal van de kerk.

In maart konden er negentien kratten gevuld worden. En er zat € 305,-  in het busje.  Dit is deels besteed aan pakken koffie. 

Dankzij de giften van het afgelopen jaar  kunnen  alle 450 cliënten van de Leidse voedselbank voor de paasdagen een verpakt stuk kaas krijgen.  Dat gebeurt in overleg met het bestuur van de voedselbank.

Meer berichten