Meet & greet in ActiVite de Ommedijk
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Bezoekers konden speeddaten met zorgprofessionals van AcitVite en ZorgTalent die vragen beantwoorden over hun vak.
Bezoekers konden speeddaten met zorgprofessionals van AcitVite en ZorgTalent die vragen beantwoorden over hun vak. (Foto: PR)
Maatschappelijk

Meet & greet in ActiVite de Ommedijk

Het was even wennen, zo samen aan de thee als je elkaar helemaal niet kent. Maar toen het ijs eenmaal gebroken was, kwamen de gesprekken snel op gang. Zaterdag werd er in woonservicecentrum de Ommedijk een meet & greet (ontmoet en begroet) met de bewoners georganiseerd. Dit alles in het kader van de Week van Zorg en Welzijn.

"Bij ActiVite geloven we dat we de beste zorg kunnen leveren als we het verhaal achter een cliënt kennen. Daarom past deze manier van elkaar ontmoeten ook zo goed bij ons," vertelt Marja Veelenturf, Teammanager van de Ommedijk. "Juist bij een kopje thee komen verhalen naar boven. Mensen die geïnteresseerd zijn in een baan in de zorg, konden zo een beetje proeven of deze werkomgeving bij hen zou passen."

Er werd meer gedaan dan theedrinken alleen. Zo konden bezoekers speeddaten met zorgprofessionals van ActiVite en ZorgTalent. Van verzorgende tot vrijwilliger, van hulp bij het huishouden tot teammanagers…in een kort gesprek beantwoordden zij vragen over hun vak. Daarnaast konden bezoekers aanhaken voor een 'Ommetje om de Ommedijk' op de duo-fiets van het woonservicecentrum. "Hiervoor zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers, dus dit was een mooie gelegenheid om mensen tijdens het fietsen warm te maken voor dit prachtige werk."

Niet alleen in de Ommedijk werden er activiteiten georganiseerd om nieuwe collega's te werven in de zorg. Het personeelstekort in deze branche is voor veel organisaties een probleem. ActiVite pakt dit aan door onder andere te investeren in opleidingen en doorgroeimogelijkheden voor het eigen personeel.

Meer berichten