Wethouder Angelique Beekhuizen verzorgt de nagels van een cliënt van Activiteitencentrum Gading. | Foto: J.P. Kranenburg
Wethouder Angelique Beekhuizen verzorgt de nagels van een cliënt van Activiteitencentrum Gading. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

NLdoet weekend is gestart

Algemeen Maatschappelijk

Vandaag en morgen zetten tientallen vrijwilligers in Leiderdorp zich in om klussen te klaren bij verenigingen, organisaties en instellingen. Dat in het kader van het landelijke evenement NLdoet.

Wethouder Angelique Beekhuizen (LPL) ging vanochtend aan de slag bij Activiteitencentrum Gading waar een verwendag voor de cliënten was georganiseerd. Zij lakte op professionele wijze tientallen nagels.

Haar collega's in het college van B en W steken morgen de handen uit de mouwen. Burgemeester Laila Driessen en gemeentesecretaris Herman Romeijn helpen dan met het opknappen van de tuin voor de bewoners van Leythenrode, wethouders Kees Wassenaar (VVD) en Olaf McDaniel (PvdA) gaan klussen bij de Merelstraatlocatie van Stichting Philadelphia zorg en wethouder Jeff Gardeniers (CDA) draagt een steentje bij aan het gereed maken van de schooltuinen in de Bloemerd.

Daarnaast wordt er morgen door enthousiaste vrijwilligers gewerkt bij de Willem de Zwijgerschool waar het schoolplein een opknapbeurt krijgt, bij het clubhuis van zwem- en waterpolovereniging DKD en in de Natuurspeeltuin.

Wie ook een handje wil helpen: voor het klussen bij de schooltuinen, Stichting Philadelphia en DKD zijn nog mensen nodig. Kijk voor meer informatie op nldoet.nl (doorklikken naar 'Pak die laatste klussen!')       

Uit de krant