MidZomerLoop dit jaar op vrijdag 30 juni
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: PR
Sport

MidZomerLoop dit jaar op vrijdag 30 juni

Op vrijdagavond 30 juni wordt voor de derde keer de Leiderdorpse MidZomerLoop gehouden. Deze loop is vooral kleinschalig en bedoeld voor iedereen die op een gezellige en ongedwongen manier een persoonlijke prestatie wil leveren.

De organisatie had het liefst voor 23 juni gekozen - dichter bij de midzomerdatum - maar dan vind de Leidse Peurbakkentocht plaats.  De 16e juni was ook al geen optie, want dan zijn er in onze regio al andere loopwedstrijden, dus bleef alleen 30 juni over. Op die avond wordt ook het al traditionele Doeshavenconcert gehouden maar de organisatie denkt dat de beide doelgroepen van deze evenementen niet echt in elkaars 'vaarwater' zitten.

Er zal dit jaar weinig veranderen aan de opzet, zoals de kinderloop over 2 kilometer en de 6 en 10 kilometer afstanden voor de oudere lopers. Ook de 10 km wandeling is weer in het programma opgenomen. Het traject is hetzelfde als de afgelopen vier jaren, door ondermeer de Boterhuispolder, en de start en finish zijn opnieuw bij sporthal de Bloemerd. Natuurlijk is er na afloop ook weer de barbecue, waar de voorinschrijvers gratis aan mee kunnen doen.

Samen met de organisatie van de avondvierdaagse (Velocitas) wordt er nog bekeken of het haalbaar is een combimogelijkheid te maken voor inschrijving en deelname aan beide evenementen. 

Het is alweer de tiende keer dat de prestatieloop door Leiderdorp plaats gaat vinden. In maart 2008 was de allereerste keer, toen onder de naam 'Leiderdorps Weekblad Voorjaarsloop'. Vanwege het succes werd besloten om dit voort te zetten, maar dan onder de naam 'Omloop van Leiderdorp' en op de laatste zondag van november. Omdat het weer zo laat in het jaar meestal niet meewerkte, is in 2013 geswitcht naar 21 juni en sindsdien is de naam 'Leiderdorpse MidZomerLoop'.

Inschrijven voor de 10e loop op 30 juni 2017 kan nog niet, maar die datum vrijhouden en beginnen met de training al wel.

In het Leiderdorps Weekblad vindt u vanaf nu om de week een update over de MidZomerLoop

www.midzomerloop-leiderdorp.nl

Meer berichten