Ondernemersdag071 brengt Leidse regio bij elkaar
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Een volle zaal bij de Ondernemersdag071 | Foto: John Brussel
Een volle zaal bij de Ondernemersdag071 | Foto: John Brussel (Foto: PR John Brussel)
Ondernemers

Ondernemersdag071 brengt Leidse regio bij elkaar

De Leidse regio bruist van ondernemerschap. Veel ondernemers hebben zin om zich verder te ontwikkelen en ontmoeten daarbij graag gelijkgestemden. Dat bleek tijdens de eerste regionale Ondernemersdag071 die dinsdag in Corpus werd gehouden. Ruim 350 ondernemers namen deel aan inspiratiesessies, luisterden naar een talkshow over de economische ontwikkelingen in de regio en spraken elkaar op de netwerkborrel.

Centraal stond het thema 'Geheimen van de Leidse regio'. De gezamenlijke ondernemersverenigingen en VNO-NCW kijken dan ook terug op een geslaagde bijeenkomst. Het succes vraagt om een tweede editie! Die wordt georganiseerd op dinsdag 10 oktober.

Divers programma

Vier regionale ondernemers gaven tijdens de dag een inspiratiesessie. Zij brachten een inspirerend verhaal vanuit hun eigen ervaring in het ondernemen. Erna Barèl van BaseClear benoemde het ideale vestigingsklimaat vanwege de kenniseconomie die sterk is in de regio: 'Het Leiden Bio Science Park biedt ons de ideale combinatie van onderwijs, onderzoek en ondernemerschap'. Stephan Derksen van Infotheek gaf aan: 'Succes vraagt om hard werken. De klant moet je goed voorbereid actief benaderen'. Eugene van den Berg van Liquidseal hield ondernemers verder het advies voor snel stappen te maken bij het innoveren van je product: 'Breng het snel op de markt en ontwikkel van daaruit verder. Anders mis je de boot en verlies je veel tijd en geld'. Adviezen waren soms ook heel nuchter. Zo stelde Diek Parlevliet van Parlevliet & Van der Plas: "Je kan beter met de stroom mee zwemmen, anders word je moe".

The next stap in ondernemen

Na de inspiratiesessies was er de talkshow 'Bij Leendert aan tafel'. Tafelgasten waren o.a. Jan Versteegh (VNO-NCW), Erik Versnel (Rabobank Leiden-Katwijk), Gerda Schukking (LEVEN Magazine), Peter Jongejan (Katwijkse Ondernemersvereniging) en Agnita Mur (Economie071). Zij spraken over de ontwikkelingen in de Leidse regio, geheimen rondom ondernemerschap en the next step in ondernemen. De gesprekken werden afgewisseld door sidekick Shelly Sterk, bekend van onder meer het televisieprogramma Galileo. De talkshow is zaterdag 25 februari vanaf 18.00 uur te zien op Unity TV.

Volgende editie

Na afloop werd nagepraat tijdens de netwerkborrel onder het genot van een hapje en een drankje. Daar werd alvast vooruit gekeken naar een tweede editie die gehouden wordt op dinsdag 10 oktober 2017.

Het event werd georganiseerd door de gezamenlijke ondernemersverenigingen uit de Leidse regio en VNO-NCW. Het werd mede mogelijk gemaakt door Economie071 en Rabobank Leiden-Katwijk. Unity FM trad op als mediapartner. Meer informatie via www.ondernemersdag071.nl.

Meer berichten