Velocitas in actie tegen Futura in een volle sporthal de Does. | Foto: Frans van Herwijnen

Velocitas strijdend ten onder tegen Futura

Algemeen Sport

Het is de korfballers van Velocitas niet gelukt om op gelijke hoogte te komen tegen koploper Futura. In een onderlinge wedstrijd die lange tijd gelijk op ging moest Velocitas uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de Haagse ploeg en verloor met 18 - 23. Met dit verlies zijn de kansen op het kampioenschap zo goed als verkeken.

Velocitas begon sterk aan de wedstrijd. In een mum van tijd kwam het op een 2-0 en 3-1 voorsprong. Een volle sporthal de Does zag de Velocitas in de beginfase het betere spel brengen, iets waar in de uitwedstrijd tegen Futura geen seconde sprake van is geweest. De eerste wedstrijd ging met 26 – 15 verloren en Velocitas is er toen geen seconde aan te pas gekomen. Al snel werd duidelijk dat Velocitas de huid deze week een stuk duurder zou verkopen.

Na de vroege voorsprong kwam het sterke Futura ook op gang. Velocitas zag Futura op gelijke hoogte komen en vanaf dat moment werd er over en weer gescoord. De gelijkopgaande eerste helft resulteerde in een terechte 11 - 11 bij rust. Velocitas kon tevreden terugkijken op de eerste dertig minuten, waar er bij vlagen goed afgerond werd en de werklust er van begin tot eind afspatte.

Na rust startte Futura sterker en wist het met twee snelle punten uit te lopen naar 11 - 13. Velocitas haakte bij 12-13 en 14-15 nog aan maar zag daarna de doelpuntenproductie ineens stilvallen. Futura liep uit naar 16-20 en de wedstrijd leek zo goed als beslist. Wim Schaap bracht nog Thomas de Boer, Sanne Glasbeek en Amanda Pikaar in het veld om een omslag te forceren. Het mocht helaas niet baten: Velocitas verloor de wedstrijd uiteindelijk met 18-23 en Futura was de terechte winnaar van de wedstrijd.

Met de zege kan Futura het kampioenschap bijna niet meer ontlopen en zal Velocitas zich moeten gaan opmaken voor handhaving op het veld, waar het een klasse hoger speelt dan in de zaal. De Leiderdorpse vereniging heeft de hoop nu gevestigd op het tweede selectieteam, dat in de zaal ook tweede klasse speelt. Met nog twee wedstrijden te gaan hebben zij het kampioenschap nog geheel in eigen hand.

Ivar van Driel in actie. | Foto: Frans van Herwijnen