Burgemeester leest peuters voor
Logo leiderdorpsweekblad.nl
De peuters hangen aan de lippen van burgemeester Driessen die 'De kleine walvis' voorleest. | Foto: J.P, Kranenburg
De peuters hangen aan de lippen van burgemeester Driessen die 'De kleine walvis' voorleest. | Foto: J.P, Kranenburg

Burgemeester leest peuters voor

Burgemeester Laila Driessen gaf vanochtend de officiële Leiderdorpse aftrap voor de Nationale Voorleesdagen door een groep van zo'n veertig kinderen van peuterspeelzalen voor te lezen in de openbare bibliotheek in De Sterrentuin.

Als voorleesboek had ze natuurlijk het Prentenboek van het Jaar uitgekozen: De kleine walvis van Benji Davies.

Het doel van De Nationale Voorleesdagen – die dit jaar plaatsvinden van 25 januari tot en met 1 februari - is het voorlezen te bevorderen aan kinderen die nog niet zelf kunnen lezen. Voorlezen draagt niet alleen bij aan de taalontwikkeling van kinderen, maar het verrijkt ook het contact tussen ouder en kind.

Dansvoorstelling

Volgende week woensdag, 1 februari, om 13.30 uur geeft dansdocente Kirsten Mieog in de bibliotheek een interactieve dansvoorstelling die gebaseerd is op De kleine walvis.. Een voorstelling over ontdekken, vriendschap en familie voor peuters en kleuters! Mieog creëert met deze voorstelling een speelse belevingswereld die de nieuwsgierigheid van kinderen prikkelt. Aan het eind van de voorstelling is het mogelijk om samen te dansen en na te praten.

De toegang is gratis, maar vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld. Mail daarvoor je naam, het aantal personen en de locatie (BplusC Leiderdorp) naar telefoniste@BplusC.nl.

Meer berichten