Logo leiderdorpsweekblad.nl
Luca met zijn boek en oorkonde. Op de achtergrond zijn klasgenootjes, die   vrijdag allemaal in de Leiderdorpse bibliotheek boeken kwamen uitzoeken. | Foto: J.P. Kranenburg
Luca met zijn boek en oorkonde. Op de achtergrond zijn klasgenootjes, die vrijdag allemaal in de Leiderdorpse bibliotheek boeken kwamen uitzoeken. | Foto: J.P. Kranenburg
Kort nieuws

Kampioen voorlezen

wedstrijd ♦ Luca de Graaf (10) kan het allermooist voorlezen van alle leerlingen van groepen 7 en 8 van de Leiderdorpse Daltonschool De Leeuwerik. Hij won donderdag de voorleeswedstrijd van zijn school.

Luca houdt van lezen en ook van voorlezen. "Mijn moeder en ik lezen elkaar vaak voor, om en om een stukje."

Tijdens de wedstrijd las hij een stukje voor uit het boek 'Opgejaagd' van Dirk Nielandt. Een echt jongensboek met een razend spannend verhaal. Hij heeft het nog niet eens uit maar weet nu al dat het een van zijn favorieten wordt.

In februari volgend jaar mag Luca naar de lokale voorleeswedstrijd waarin schoolkampioenen uit Leiden en Leiderdorp het tegen elkaar opnemen. Wie daar wint gaat door naar regiowedstrijden, daarna volgen de provinciale wedstrijden. De provinciekampioenen gaan naar de landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd op 17 mei in Amstelveen.

Meer berichten