Astrid Coene (links) van Zorg-vuldig en Renate Tuijten van Pro-Cura op het heuveltje waar 3 september gesolliciteerd kan worden. | Foto: C. v.d. Laan
Astrid Coene (links) van Zorg-vuldig en Renate Tuijten van Pro-Cura op het heuveltje waar 3 september gesolliciteerd kan worden. | Foto: C. v.d. Laan Foto: Corrie van der Laan

Solliciteren tijdens eerste Zorgfestival Leiderdorp

Zorg & Welzijn

Zaterdag 3 september van 10.00 tot 18.00 uur vindt het allereerste Zorgfestival Leiderdorp plaats. Een initiatief van de Leiderdorpse zorgorganisaties Pro-Cura en Zorg-Vuldig. Op het grasveld bij Winkelhof komen kramen te staan waar bezoekers informatie kunnen krijgen over zorg-gerelateerde onderwerpen. Voor wie zelf interesse heeft in een baan in de zorg is er de hele dag de mogelijkheid ter plekke te solliciteren.

Door: Corrie van der Laan

Er komt een gezellig terras en een groot overdekt podium waar om half 11 ’s ochtends Marco de Hollander, de ‘Vrolijkste Volkszanger van Nederland’, meteen de stemming erin brengt. Verder zijn er optredens van onder andere Clown Noni en dansschool De Rode Sneakerz en tussen half 4 en 6 sluit Unity NL on Tour de dag af met vertolkers van het Nederlandse lied als Luciano Vermeer, Randy Blommaert, Jeff van Vliet en Menno Aben. Het evenement is meteen bedoeld om de huidige medewerkers van Pro-Cura en Zorg-Vuldig in het zonnetje te zetten; voor hen zijn de consumpties ’s middags gratis.


Bedankje

De plannen voor een Zorgfestival waren er al langer, vertelt Astrid Coene, financieel directeur van Zorg-Vuldig. “Dat kwam eigenlijk voort uit de wens om iets extra’s te doen voor onze medewerkers. Als bedankje voor hun ongelooflijke inzet, niet alleen tijdens de coronapandemie maar ook nu.” Want de druk op de thuiszorg is nog altijd enorm hoog, vult Renate Tuijten, directeur en mede-eigenaar van Pro-Cura thuiszorg, aan. “In de veertig jaar dat ik in de sector werk heb ik nog nooit zo’n zomer als nu meegemaakt.”

Aanvankelijk was het idee om rond de vierde woensdag van september, de Dag van de Thuiszorg, overdag een zorgmarkt met kraampjes te organiseren en ’s avonds een feest voor de medewerkers, vertelt Tuijten. “Maar toen bleek dat in het eerste weekend van september de Jaarmarkt Leiderdorp zou plaatsvinden, hebben we samen met Jaarmarktorganisatoren Rudo Slappendel en Joyce van Meurs besloten de twee evenementen te combineren.”


Vacatures

Bovenop het heuveltje met de bankjes, aan de Engelendaalkant van het grasveld, komt een sollicitatiepunt waar iedereen vrijblijvend langs kan komen. Mensen van Pro-Cura en Zorg-Vuldig zijn daar de hele dag aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden over banen bij de organisaties. Keuze genoeg, er zijn vacatures voor verzorgenden van alle niveaus, huishoudelijk medewerkers thuiszorg, kraamverzorgenden maar ook bijvoorbeeld coördinatoren. “Ook voor wie niet de juiste papieren heeft zijn er mogelijkheden; wij zorgen ervoor dat onze mensen scholingen kunnen volgen”, zegt Tuijten. Voor scholieren en studenten die geïnteresseerd zijn in vakantiewerk is het ook de moeite waard eens komen kijken naar de mogelijkheden, evenals voor 50-plussers die willen herintreden of een carrièreswitch overwegen.

Over de vraag waarom mensen in de thuiszorg zouden willen werken, hoeven Tuijten en Coene geen seconde na te denken. “Het is heel leuk en dankbaar werk”, zegt Coene. “Je bouwt echt een band met je klanten op. Onze mensen zullen ook altijd proberen in de toegemeten tijd iets extra’s te doen, even een praatje, een kopje koffie.” “Op die manier maak je het leven van je klanten wat mooier”, weet Tuijten.

Ze hopen dat de laagdrempelige mogelijkheid om te solliciteren tijdens het Zorgfestival zal aanslaan. “Als we er ieder vijf nieuwe mensen aan overhouden, ben ik heel blij”, besluit Tuijten.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant