Logo leiderdorpsweekblad.nl
En ze zijn weg. De deelnemers aan de 6,3 en 10,3 kilometer leggen hun eerste meters af vanaf het startpunt bij voetbalvereniging RCL in De Bloemerd.
En ze zijn weg. De deelnemers aan de 6,3 en 10,3 kilometer leggen hun eerste meters af vanaf het startpunt bij voetbalvereniging RCL in De Bloemerd. (Foto: J.P.Kranenburg)

Bijna 300 deelnemers aan 12de MidZomerLoop

  Sport

Bijna driehonderd lopers kwamen vrijdagavond 5 juli aan de start voor de twaalfde editie van de Leiderdorpse MidZomerLoop. Niet zoveel als het record (430) van vorig jaar maar dat was dan ook een echte uitschieter geweest.

Sportwethouder Willem Joosten luidde om kwart voor zeven de startbel voor de KidsRun van 1,5 kilometer. De snelste jongen op deze afstand was  Matthijs van de Meulen uit Oegstgeest (6:47). Nina van Haasteren uit Leiderdorp prolongeerde haar titel als snelste meisje op de KidsRun (7:43).

De 6,3 en 10,3 kilometer startten om half 8. Parcoursrecords konden dit jaar niet gebroken worden omdat de routes aangepast waren vergeleken met vorig jaar. De langste afstand kon voor het eerst gebruik maken van het nieuw aangelegde fiets- en voetpad langs de noordkant van de Boterhuispolder, wat een schitterende toevoeging bleek. De snelste vrouw op de 6,3 kilometer was Nathalie Klaassen uit Alphen aan den Rijn (24:55), Bereket Jemen uit Leiden kwam op deze afstand als eerste man over de finish (21:40). De 10,3 kilometer was bij de vrouwen een prooi voor Aniek Honsbeek uit Wassenaar (44:40), bij de mannen was Dave Kroon uit Leiden de snelste (36:44).

Meer berichten