Logo leiderdorpsweekblad.nl
Velocitas 1 bedankt het publiek.
Velocitas 1 bedankt het publiek. (Foto: Frans van Herwijnen)

Velocitas handhaaft in overgangsklasse

  Sport

Velocitas komt volgend jaar weer uit in de overgangsklasse. Zaterdag vielen alle dubbeltjes de goede kant op voor de Leiderdorpse korfballers: de laatste competitiewedstrijd tegen Die Haghe werd gewonnen met 23 - 18, terwijl directe concurrent VEO verloor van KVA.

Velocitas moest winnen om aanspraak op nog een jaartje overgangsklasse. Om te ontsnappen aan het spelen van de nacompetitie, moest bovendien VEO verliezen tegen KVA.

De ploeg van coach Leo van den Bos startte ijzerscherp aan de wedstrijd. Nick van der Zee opende de score. Die Haghe maakte nog de aansluitingstreffer maar kon niet voorkomen dat Velocitas in de openingsfase een groot gat sloeg. Na amper tien minuten stond er al een marge van 5 op het scorebord: 7 - 2.

Na de overrompelende openingsfase namt het scoringspercentage bij de Leiderdorpers iets af. Het stelde Die Haghe in staat om de achtervolging in te zetten. Bij 9 - 7 leek de aansluitingstreffer een feit. Maar Christel Zwanenburg hield Velocitas netjes in de rails en realiseerde met twee treffers op rij weer een comfortabele marge van vier punten. Bij het rustsignaal was de voorsprong nog intact: 14 - 10.

In tweede helft lukte het Velocitas niet om de flow van die eerste 10 minuten terug te vinden. Haghe bleeft strijden en kwam steeds een stukje dichterbij. Bij 18 - 16 was het aanvoerster Debby Halvemaan die opstond en de opmars van de ploeg uit Den Haag een half toeriep. Met een mooie doorloopbal zorgde ze voor nummer 19 van de middag. Even later besliste de prima spelende Tom Glasbeek met twee treffers de wedstrijd.

Erewissel

Vlak voor het einde van de wedstrijd was er de erewissel voor Christel Zwanenburg. Na een aantal zeer succesvolle seizoenen bij Velocitas, keert ze terug naar Pernix. Een minutenlang applaus van het publiek was het gevolg. De publiekslieveling had met vier treffers tegen Die Haghe weer een groot aandeel in de overwinning van 23 - 18.

Nagelbijten

Na de wedstrijd moest nog een half uur nagelbijtend gewacht worden op de uitslag van de wedstrijd tussen VEO en KVA begon. Dan is er ineens het gejuich: VEO heeft verloren met het kleinst mogelijke verschil (20 - 19). Het is met de hakken over de sloot, maar wat geeft het: Velocitas handhaaft zich in de overgangsklasse waarin de Leiderdorpse ploeg dit seizoen debuteerde.

Meer berichten