Logo leiderdorpsweekblad.nl
RCL nam afscheid van v.l.n.r. Luna van den Hout, Sabine Verheul, coach Janet Griffioen, Jennifer Beharie en Dominique van Wensveen.
RCL nam afscheid van v.l.n.r. Luna van den Hout, Sabine Verheul, coach Janet Griffioen, Jennifer Beharie en Dominique van Wensveen. (Foto: Gert Jan van Heyningen)

Ongelukkige laatste wedstrijd RCL vrouwen

  Sport

De vrouwen van RCL beleefden in Lansingerland tegen Berkel wel een heel erg ongelukkige wedstrijd. Ondanks het soms goede spel werd nonchalant met de mogelijkheden omgegaan. En dat deed het zelfvertrouwen geen goed. Na een 2-0 stand bij rust won Berkel met 5-0 en dat was een juiste uitslag.

Door: Gert Jan van Heyningen

RCL kwam al vroeg in het duel op achterstand. Maar het middenveld van de Leiderdorpsen met Madieke Zaad, Kimberley van Delft en Lesley Landweer strooide gul met passes. Ondanks de vele mogelijkheden lukte het maar niet om echt scherp de strijd aan te gaan. Er waren kansen voor Kimberley van Delft en Samanta Stojanovic maar zij wisten het net niet te vinden. Door de druk van de Leiderdorpse Racing kreeg Berkel ruimte en daarvan profiteerde Michelle Arbman die de tweede treffer voor de thuisploeg scoorde.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. RCL dat druk zette maar niet kon tot scoren komen en ruimte voor Berkel. Jill Sanrodji, Yara Haasnoot en Madieke Zaad kregen toch prima kansen en zelfs werd de dwarsligger getoucheerd. Maar scoren lukte niet en daar profiteerde de thuisploeg volledig van. Die maakte nogmaals drie treffers en dat bepaalde de eindstand in het laatste competitieduel van de Hoofdklasse in seizoen 2018-2019 op 5-0. Voor Berkel betekent dat nacompetitie voor een plaats in de Topklasse. Voor RCL stond er niets meer op het spel; de Leiderdorpsen blijven in de Hoofdklasse voor vrouwen.

Afscheid

Na afloop werd afscheid genomen van coach Janet Griffioen die onder moeilijke omstandigheden het toch viereneenhalf jaar volhield met wisselde successen. Degradatie uit de Topklasse en weer promotie maar de kwaliteit was er niet. Dit seizoen met een geheel nieuw team aan de slag gegaan en dat leek veelbelovend na een wat mindere start. Toen eenmaal bekend werd dat Griffioen de Racing zou gaan verlaten wilden ook de speelsters niet meer vol gas geven. Het doel van handhaving werd bereikt. Sabine Verheul en Dominique van Wensveen, beide oud FC Utrecht speelsters, stoppen met de actieve voetbalsport en Luna van den Hout gaat naar een andere club. Ook Jennifer Beharie stopt bij RCL om leren en voetbal te combineren in de USA.

Meer berichten