Logo leiderdorpsweekblad.nl
Angel Daleman (midden) is in haar leeftijdscategorie op dit moment de beste schaatsster van Nederland en Europa.
Angel Daleman (midden) is in haar leeftijdscategorie op dit moment de beste schaatsster van Nederland en Europa. (Foto: Erik de Weerd)

Angel Daleman (11) wint Vikingrace

  Sport

Op de 500 meter is de Leiderdorpse schaatster Angel Daleman (11 jaar) het snelste meisje van Europa in haar leeftijdscategorie. Tijdens de Vikingrace, op 1 en 2 maart in Heerenveen, pakte zij de eerste plek via vier ritoverwinningen.

De Viking Race is het grootste internationale schaatstoernooi voor jongens en meisjes in de leeftijdscategorieën van 11 tot en met 16 jaar. Tijdens dit tweedaagse toernooi gaan zo'n 288 jonge schaatsers onderling de strijd aan in IJsstadion Thialf in Heerenveen. De deelnemers komen onder andere uit Nederland, Noorwegen, Zweden, Finland, Duitsland, Polen, Italië, Oostenrijk, Wit Rusland, Roemenië, Groot-Brittannië en Denemarken. Dit is ook wel het officieuze EK voor deze leeftijdgroepen.

Angel reed verdeeld over de twee dagen viermaal een 500 meter. Dit deed zij in 42.53, 42.99, 41.96 (een toernooirecord) en 42.16. Hierna behaalde zij ook nog het puntenrecord met 169.640.
Met de viermaal winst toonde zij opnieuw met overtuiging aan dat ze in haar leeftijdscategorie op dit moment de beste rijdster is van Nederland en Europa.


Meer berichten