Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: J.P. Kranenburg

Herbert Zilverentant toch Statenlid

  Politiek

Leiderdorper Herbert Zilverentant wordt alsnog lid van de Provinciale Staten van Zuid Holland namens de VVD. Er komt plek voor hem vrij doordat twee partijgenoten in het college van Gedeputeerde Staten plaatsnemen.

Zilverentant stond als twaalfde op de kieslijst van de VVD, die bij de verkiezingen op 20 maart tien zetels veroverde. Wat betekende dat hij in eerste instantie op de reservebank kwam.

Dat duurde lang, want de coalitieonderhandelingen bleken lastig. Aanvankelijk werd geprobeerd een coalitie te smeden rond de grote winnaar van de verkiezingen, Forum voor Democratie, maar dat mislukte. Dinsdag werd bekend dat VVD, CDA,  GroenLinks, PvdA en ChristenUnie/SGP eruit zijn. Zij hebben samen 28 van de 55 zetels in de Provinciale Staten. In het nieuwe college krijgt de VVD twee gedeputeerden, de andere partijen ieder één.

Zilverentant wordt op 4 september geïnstalleerd als Statenlid. Hij is de enige Leiderdorper in de Provinciale Staten. Met welke onderwerpen hij zich bezig gaat houden is nog niet bekend. Voor de camera van Unity.NU gaf hij zijn interesse aan voor cultureel erfgoed.   

Herbert Zilverentant is een oude bekende in de Leiderdorpse politiek. Hij was raadslid van 1990 tot 2002 en van 2010 tot 2014 wethouder van onder meer Economische Zaken, Onderwijs en Volkshuisvesting. Daarnaast is hij bij veel Leiderdorpers bekend als bestuurslid van de Stichting Vrienden van het Oude Dorp.  

Meer berichten