AED's in gemeentelijke voertuigen onhaalbaar
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Gebruik van de AED vergroot de kans dat mensen een hartstilstand overleven.
Gebruik van de AED vergroot de kans dat mensen een hartstilstand overleven. (Foto: pixabay)

AED's in gemeentelijke voertuigen onhaalbaar

  Politiek

Wethouder Daan Binnendijk (CDA) vond het begin maart een uitstekend idee van de fractie van de Lokale Partij Leiderdorp om in alle gemeentelijke voertuigen een AED (Automatische Externe Defibrillator) te plaatsen. Maar het is onhaalbaar, concludeert het college van burgemeester en wethouders na onderzoek.

Probleem is dat de helft van de betrokken medewerkers zichzelf emotioneel niet weerbaar genoeg acht om hulp te bieden bij een hartstilstand. Ook kan de gemeente niet garanderen dat er professionele nazorg is als een medewerker reanimatie heeft moeten verlenen.

Om dan maar een deel van de gemeentelijke voertuigen te voorzien van een AED is volgens B en W geen optie. "Dit geeft niet de duidelijkheid die nodig is bij een dergelijke situatie."

Reanimatiecursus

Wel wordt alle gemeenteambtenaren dit jaar nog een reanimatiecursus aangeboden. Het college heeft geconstateerd dat het animo groot is om zo'n cursus te doen. Voorwaarde is wel dat de ambtenaren die eraan mee doen, ieder jaar een herhalingstraining volgen.

Meer berichten