De gastles van Jacques Vriens wordt met volle aandacht gevolgd door de kinderen van de Regenboog
De gastles van Jacques Vriens wordt met volle aandacht gevolgd door de kinderen van de Regenboog Foto: PR

Kinderboekenweek op de Regenboog trapt af met bezoek Jacques Vriens

Onderwijs

Gi-Ga-Groen! Dat is het thema van de Kinderboekenweek die dit jaar is van 5 tot en met 16 oktober. Een week waarin heel veel extra aandacht wordt besteed aan alles wat met (kinder)boeken, verhalen en lezen te maken heeft. Ook op de basisscholen in Leiderdorp wordt deze periode jaarlijks feestelijk gevierd.

Woensdag 5 oktober, op de eerste dag van de Kinderboekenweek, stond op de Regenboog aan de Marjoleintuin de hele school ’s ochtends in het groen gekleed buiten om zingend, dansend en (voor)lezend de week te beginnen. Speciale gast die dag was de beroemde kinderboekenschrijver Jacques Vriens, bekend van o.a. Tommie en Lotje, meester Jaap en Achtstegroepers huilen niet. Hij kwam in alle klassen op bezoek om over zijn werk en zijn boeken te vertellen.

“Lezen is een van de belangrijkste dingen die jullie op school leren, maar ook een van de allerleukste!” sprak directeur Roel Sarneel ’s ochtends al de leerlingen toe. Dat konden de kinderen, zeker na de gastles van Jacques Vriens en het uitpakken van de (prenten)boeken die alle klassen cadeau kregen, alleen maar beamen.

In samenwerking met Jeugdboekhandel Silvester uit Leiden werd de dag afgesloten met de jaarlijkse kinderboekenmarkt, waarbij de kinderen met hun (groot)ouders de nieuwste en mooiste kinderboeken konden aanschaffen.

De ochtend van 5 oktober. Alle leerlingen en leerkrachten van de Leiderdorpse basisschool De Regenboog staan in het groen gekleed buiten om zingend, dansend en (voor)lezend de Kinderboekenweek te beginnen.
Kinderen en (groot)ouders van de Regenboog zoeken de mooiste boeken uit op de kinderboekenmarkt.
Kinderen van de Regenboog laten hun pas gekochte boeken signeren door schrijver Jacques Vriens.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant