Samen met leerlingen van groep 6 van de Schakel zet wethouder Bob Vastenhoud (met pet) Harry de fladderiep stevig in de grond.
Samen met leerlingen van groep 6 van de Schakel zet wethouder Bob Vastenhoud (met pet) Harry de fladderiep stevig in de grond. Foto: PR

Harry staat op zijn plek

Duurzaam & Groen Onderwijs

Leiderdorp heeft er een fraaie boom bij. In de hoek van de schapenweide in park De Houtkamp plantten leerlingen van groep 6 van basisschool De Schakel afgelopen woensdag, Nationale Boomfeestdag, een jonge iep die ter plekke ‘Harry Fladderis’ werd gedoopt. Harry omdat de kinderen dat een leuke naam voor de boom vonden, Fladderis omdat het hier gaat om een fladderiep.

De kinderen werden geholpen door wethouder Bob Vastenhoud (PvdA-GroenLinks), die onder meer verantwoordelijk is voor het groenbeheer in de gemeente. Hij benadrukte hoe belangrijk bomen zijn voor het tegengaan van klimaatverandering; bomen houden water vast, geven verkoeling en nemen CO2 op uit de lucht. Bovendien zorgen ze voor voedsel en bescherming voor allerlei andere planten en dieren.


Bomenpad

De plantceremonie werd gehouden na afloop van een leerzame excursie over bomen. De leerlingen liepen een ‘bomenpad’ door het park waarbij ze kennis maakten met de verschillende bomen en inzicht kregen in het belang van de bomen. Het bomenpad was georganiseerd door het Milieu Educatief Centrum.


65ste Boomfeestdag

Het was 16 november voor de 65ste keer dat de Boomfeestdag in heel Nederland werd gevierd. Het is vaste prik dat op de Boomfeestdag basisscholieren bomen planten. Opgeteld hebben in de afgelopen 65 jaar meer dan 5 miljoen Nederlanders tijdens hun schooltijd ruim 13 miljoen bomen geplant.


Roan, Dax, Fieke tijdens het lopen van het bomenpad.

Uit de krant