Logo leiderdorpsweekblad.nl
Het Grevelingenmeer, een parel in eigen land.
Het Grevelingenmeer, een parel in eigen land. (Foto: PR)
Ecovriendelijk leven

Vakantie in eigen land

  Column

Marieke van Leeuwen heeft samen met haar gezin gekozen voor een levensstijl die onze aarde minder belast. In deze column vertelt ze over wat ze zoal beleeft bij haar streven om ecovriendelijk te leven. 

Als er een goede periode is om eens te kijken of je vakantie in eigen land leuk vindt, dan is het wel deze zomer. Ondanks dat de meeste ongemakken rondom de covid19 maatregelen zijn verdwenen, blijft reizen toch nog een ding. Verschillende landen scherpen de maatregelen weer aan en er zijn sowieso landen die nog strengere regels hanteren dan in Nederland.

Vijf jaar niet vliegen

Voor ons was dit niet dé reden om dichtbij huis op vakantie te gaan. We waren toch al niet van plan om een verre reis te gaan maken. Wij gaan dit jaar op vakantie in Zeeland, het zonnigste deel van Nederland. We hebben vorig jaar besloten tenminste vijf jaar niet te vliegen voor vakanties. Dan heb ik in totaal tien jaar niet in het vliegtuig gezeten.

Ik ben erg benieuwd hoe dit me gaat bevallen en of ik straks sta te popelen om een vlucht te boeken. Ik voel die noodzaak nu totaal nog niet. Er zijn wat mij betreft zoveel mogelijkheden om een mooie vakantie te beleven.

Wel vind ik het heerlijk om mijzelf helemaal onder te dompelen in een andere omgeving en niks te hoeven doen wat thuis ‘moet’. Mijn gezin en ik houden van ruimte en veel natuur. Toen ik een stuk jonger was zocht ik dat in Australië, Thailand of Amerika. Nu weet ik dat dichter bij huis ook geweldige plekken te bezoeken zijn.

Grevelingenmeer

Ik ben in mijn leven nog nooit bij het Grevelingenmeer geweest en dit is toch het grootste zoutwater meer van West-Europa. We kozen hier niet bewust voor maar we werden gevraagd door vrienden of we het ook leuk zouden vinden om naar dezelfde camping te gaan. We bedachten al dat we dat wilden nog voor we wisten waar we ‘ja’ tegen zeiden. Toen ik daarna ging kijken wat er eigenlijk allemaal te doen was, verraste de omgeving mij.

Zo zullen er vast nog heel veel plekken heel dichtbij huis zijn die mij kunnen verrassen.

Meer berichten