De meidenvoetbaldag was een groot succes. | Foto: pr
De meidenvoetbaldag was een groot succes. | Foto: pr Foto: Joost van der Stel

Succesvolle meidenvoetbaldag bij RCL trekt veel deelnemers

Algemeen

Onder een stralende zon vond zondag de meidenvoetbaldag plaats bij RCL, waarbij zowel leden als niet-leden konden ervaren hoe leuk meidenvoetbal is. De dag trok veel jonge deelnemers die in diverse leeftijdsgroepen kennismaakten met de sport door een gevarieerd programma.

Volgens Jenny de Bis, één van de organisatoren, was de opkomst boven verwachting. ‘De dag was gericht op het plezier in voetbal en dat hebben we zeker bereikt’, aldus De Bis.

Van 10.00 tot 14.00 uur namen de meiden deel aan verschillende activiteiten, verdeeld over drie leeftijdsgroepen: van 8 tot 10 jaar, 11 tot 12 jaar, en 13 tot 16 jaar. Elk van deze groepen werd begeleid door twee ervaren trainers op drie velden.

Diversiteit in activiteiten

Naast de voetbaloefeningen was er ook ruimte voor ontspanning. ‘Tussen de ochtend- en middagactiviteiten konden de meiden genieten van een springkussen en een stormbaan, wat erg in de smaak viel, zelfs bij de oudste groep’, vertelde De Bis. Het middagprogramma bestond uit een toernooi waarin de teams tegen elkaar streden.

De meidenvoetbaldag bij RCL was niet alleen een kans voor potentiële nieuwe leden om de club te ervaren, maar benadrukte ook het belang van vrouwenvoetbal. Voor geïnteresseerden in lidmaatschap biedt RCL meer informatie op hun website.

Uit de krant