Organisatoren Suus Dedding (links) en Jolanda Baak zijn blij met het succes van de eerste voortuintjesmarkt in de Heemraadlaan.
Organisatoren Suus Dedding (links) en Jolanda Baak zijn blij met het succes van de eerste voortuintjesmarkt in de Heemraadlaan. Foto: Corrie van der Laan

Bijpraten en spullen verkopen

Algemeen Wijknieuws

Zondag 21 mei was bepaald geen doorsnee zondag in de Heemraadlaan: er werd voor de allereerste keer een voortuintjesmarkt gehouden in de Leiderdorpse straat.

Tekst en foto: Corrie van der Laan

In totaal 23 voortuintjes waren versierd met vlaggetjes en er klonk muziek. Buren dronken samen koffie, praatten bij en verkochten meteen wat overtollige spullen. Initiatiefnemers Jolanda Baak en Suus Dedding waren tevreden. “Zo leer je elkaar een beetje kennen, we gaan dit zeker volgend jaar weer doen.”

Jolanda en Suus organiseerden vorig jaar al eens een buurtborrel die ook een succes was. “Dat gaf al zoveel gezelligheid, we zijn toen ook meteen gestart met de buurtapp”, vertelt Jolanda. Toen de twee buurvrouwen op 26 maart dit jaar de voortuintjesmarkt in de Leiderdorpse Vogelwijk bezochten, wisten ze het meteen: dit willen we ook in onze straat. Ze zetten het idee diezelfde dag nog op de buurtapp en er bleek genoeg animo te zijn. “Niet alleen vanwege de mogelijkheid om spullen te verkopen of kopen, maar ook omdat het de gelegenheid geeft weer even bij te praten en nieuwe bewoners te leren kennen”, weet Suus.

Dat laatste geldt ook voor de organisatoren. Jolanda kijkt verrast op als een oude kennis bij haar uitstalling komt kijken. Hij blijkt sinds kort een eind verderop in de straat te wonen. En is zeer tevreden over de voortuintjesmarkt. “Bij ons loopt het als een dolle. We zijn net verhuisd dus hadden ook veel spullen te verkopen.”

Uit de krant