Nog één keer de zee zien, dankzij de Stichting Ambulance Wens. | Foto: PR
Nog één keer de zee zien, dankzij de Stichting Ambulance Wens. | Foto: PR Foto: PR

Statiegeldbonnetjes doneren voor Stichting Ambulance Wens

Algemeen Maatschappelijk

 Bij de Albert Heijn vestigingen in de Winkelhof in Leiderdorp en de Kopermolen en aan de Hooigracht in Leiden komt in de maand oktober een emballagezuil te staan. De opbrengst van de statiegeldbonnetjes die hierin gedeponeerd worden, is een maand lang voor de Stichting Ambulance Wens.

Nog één keer de klok thuis horen tikken, de zee zien, of een concert bijwonen. Stichting Ambulance Wens vervult de laatste wens van niet meer mobiele terminale patiënten die niet lang meer te leven hebben. Dit doen zij met zeven speciaal ontworpen ambulances en bij elke wens gaan medisch geschoolde vrijwilligers mee. De Stichting heeft 270 vrijwilligers en vervuld vijf à zeven wensen per dag. Dit jaar bestaat de Stichting vijftien jaar en onlangs werd de 18.000ste wens vervuld. 

In de eerste negen maanden van dit jaar werden ook vanuit de regio Leiden weer tientallen laatste wensen vervuld. Dit gebeurt altijd geheel kosteloos. De Stichting ontvangt geen subsidies van overheid of andere partijen. Kosten zoals voor onderhoud en brandstof van de ambulances komen uit donaties en sponsoracties. 

Inwoners van Leiderdorp en Leiden kunnen in de maand oktober nu ook zelf bijdragen aan het goede doel door bij de Albert Heijn vestigingen in de Winkelhof in Leiderdorp, en de Kopermolen (Merenwijk) en aan de Hooigracht in Leiden hun statiegeldbonnetjes in de emballage-zuil voor Stichting Ambulace Wens te deponeren. Vele kleine bedragen maken hopelijk een mooi eindbedrag waarmee de Stichting weer de nodige laatste wensen kan uitvoeren.

Voor het aanvragen van een wens of voor meer informatie kijk op www.ambulancewens.nl.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant