Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Marlen Visser en Ginger van Beek met hun novelle.</p>

Marlen Visser en Ginger van Beek met hun novelle.

(Foto: Sandra Zeilstra)
boekpresentatie

Visser ‘t Hooft Leiderdorp was toneel landelijke lancering novelle over lachgasgebruik

Woensdag 22 juni vond op Visser ’t Hooft Lyceum in Leiderdorp de landelijke lancering plaats van het nieuwste boek van Marlen Visser: Verraderlijk Patroon. Zij schreef dit boek in nauwe samenwerking met haar dochter Ginger Beek.

Verraderlijk Patroon is een spannende young adult novelle met als thema lachgasgebruik. Dat de lancering juist op deze middelbare school gebeurde, heeft een reden: Marlen en Ginger hebben allebei op Visser ’t Hooft in Leiderdorp gezeten, waar zij toevalligerwijs in dezelfde brugklas, te weten 1Q, van start gingen. 

Marlen en Ginger gingen tijdens de lancering met de leerlingen van 3 VWO in gesprek over het verhaal van hoofdpersoon Luca en over lachgasgebruik. Na deze ‘les’ werd in de mediatheek het 1e officiële exemplaar uitgereikt aan Stijn Bink. Stijn was door zijn docent Nikki Borreman gekozen voor deze eervolle taak, omdat hij erg enthousiast is over Verraderlijk Patroon en graag met taal bezig is.

Marlen: “Ik ben heel blij dat Verraderlijk Patroon juist op deze plek het licht ziet: in het hart van de doelgroep. Ginger en ik hopen met dit verhaal jongeren te enthousiasmeren om te lezen en we hopen en passant enige bewustwording te creëren voor de gevaren van lachgas. Een proeflezer zei van de week tegen me dat het een ‘Carry Slee-achtig’ verhaal is en dat vind ik een prachtig compliment.”


Korte samenvatting: De achttienjarige Luca heeft net haar havo-diploma behaald en begint aan een vakantiebaantje in het casino. Ze wordt opgenomen in een groep bevriende collega’s waarmee ze regelmatig na werk afspreekt. Tijdens die nachten wordt er niet alleen flink gedronken, maar wordt er ook vrijwel elke keer lachgas gebruikt. Na een woordenwisseling met haar moeder, verblijft Luca een paar dagen bij haar collega Ricardo. Ricardo blijkt het lachgasgebruik echter niet alleen tot het weekend te beperken. Luca laat zich meeslepen in een roes van verlangen, waarna de situatie vreselijk uit de hand loopt.

Verraderlijk Patroon kost € 9,95 en is verkrijgbaar bij alle fysieke en online boekwinkels. 

Wil je een door Marlen gesigneerd exemplaar, ga dan naar marlenswebwinkel.nl.

Meer berichten