Logo leiderdorpsweekblad.nl
Milou doet haar best om zoveel mogelijk geld te vangen terwijl haar moeder en broertje toekijken. Zij pakt 290, een respectabel bedrag maar niet genoeg voor de hoofdprijs. Geheel links buurtcoach Robert van Egmond van Incluzio.
Milou doet haar best om zoveel mogelijk geld te vangen terwijl haar moeder en broertje toekijken. Zij pakt 290, een respectabel bedrag maar niet genoeg voor de hoofdprijs. Geheel links buurtcoach Robert van Egmond van Incluzio. (Foto: Corrie van der Laan)
welzijnswerk

Bewoner Van Lennepdreef wint 200 euro voor buurtactiviteit

Zo’n dertig Leiderdorpers gingen vrijdagmiddag 24 juni de uitdaging aan om in een wervelwindmachine zoveel mogelijk bankbiljetten te vangen. De winnaar, een bewoner van de Van Lennepdreef, greep 790 euro aan (nep)geld en won daarmee een bijdrage van 200 euro voor een buurtactiviteit.

Door: Corrie van der Laan

De wervelwindmachine was door welzijnsorganisatie Incluzio neergezet voor de deur van de Etalage, op de buitengalerij van winkelcentrum Winkelhof. Doel van de actie was om meer bekendheid te geven aan de mogelijkheid om een financiële bijdrage van Incluzio te krijgen voor buurtactiviteiten die de leefbaarheid verbeteren. 

“Ik ben eigenlijk verbaasd dat zo weinig mensen weten dat dat kan”, zei buurtcoach Robert van Egmond vrijdag. Hij legt uit mensen die iets leuks voor hun buurt willen organiseren, maximaal 100 euro kunnen aanvragen bij Incluzio. “Dat is niet bedoeld voor eten of drinken maar bijvoorbeeld voor het huren van een springkussen of een bingo-installatie, of om iemand in te huren die een dansworkshop geeft voor de hele straat.” Voor grotere buurtinitiatieven, denk aan een kunst-, kook- of taalproject of een boodschappendienst voor ouderen, zijn zelfs bijdragen tot 1.500 euro per jaar mogelijk. 

Op incluzioleiderdorp.nl/buurtinitiatief zijn alle ‘spelregels’ voor het aanvragen van geld te vinden

Meer berichten