Wijnmakers en Bierbrouwers Gilde “Wijn aan de Rijn” geeft Bier Brouwkursus.

dinsdag 7 mei 2024 19:30 tot 11:30

Wijnmakers en Bierbrouwers Gilde “Wijn aan de Rijn” is een kleine vereniging van hobby wijnmakers en bierbrouwers.

De leden komen zo ongeveer uit het Groene Hart van Nederland, van Leiderdorp, Alphen a/d Rijn, Wilnis, Mijdrecht, Nieuwkoop en Woerden en hier tussenin.

6 x per jaar hebben zij een Gildeavond in Aarlanderveen waar verschillende aktiviteiten worden  gehouden zoals proefavonden, koken met wijn, bier of gedestileerd, presentaties, kursussen of gewoon een gezellige avond, partners zijn ook welkom.

Tussendoor zijn er ook soms andere aktiviteiten zoals een gezamelijke bierbrouwdag in Nieuwkoop, Gilde  BBQ, excursie naar wijngaard, brouwerij of destileerderij en in het najaar valappels rapen bij een appel en peren teler, waar weer van alles van gemaakt kan worden zoals appelwijn, appelmoes, cider etc.

Ook staan ze soms op streek markten om het Gilde te promoten, verkopen doen zij niet, dit is verboden en zij hobbyen alleen voor eigen gebruik, en uiteraard zijn de leden allemaal ouder dan 18 jaar.

Ook doen de meeste van hun brouwers mee met het Open Nederlands Kampioenschap Amateur Bierbrouwen, met hun zelfgebrouwen biertjes, en bezoeken zij de prijsuitreiking.

Al met al een leuke en meestal ook lekkere en gezellige hobby.

Sommige leden van dit Gilde zijn ook hobby tuinders en telen eigen produkten zoals druiven, hop, groente, etc. waar vaak ook hun produkten weer mee gemaakt kunnen worden.

Er zijn heel veel Amateur Bierbrouwers in Nederland of mensen die graag meer willen weten over het brouwen van bier, en, of dit willen leren.

Het is niet alleen leuk om je eigen Speciaal Bieren te maken, maar ook een stuk goedkoper, vooral nadat onze bemoeizuchtige en betuttelende overheid de accijns op alcohol in speciaalbier dit jaar drastisch heeft verhoogd.

Daarom willem zij als Gilde een GRATIS Bierbrouw Kursus geven voor geinteresseerden in het Gilde Clubgebouw in Aarlanderveen.

Het wordt een presentatie van ongeveer 2,5 a 3 uur en alle stappen in het proces van brouwen tot bottelen komen aan bod.

Ook worden er brouwattributen ten toon gesteld zodat toekomstige brouwers kunnen zien wat er zoal nodig is en wat erbij komt kijken om een eigen bier te brouwen.

Het is geen kursus op hoog technisch niveau, maar een goede basis om zelfstandig te kunnen brouwen, volgens de kennis en ervaring van de Gilde leden.

Wil jij ook heerlijke speciaal biertjes leren brouwen dan kan je deze kursus komen volgen, belangstellende kunnen zich opgeven bij: Gijs Verduijn,

Liefst via Email: gijsv.wijnaanderijn@kpnmail.nl of Telefonisch op 0297282266

Het aantal deelnemers is beperkt tot 40 en wordt gegeven van 19:30 tot ongeveer 22:30 uur op: 7 Mei 2024, in het clubgebouw in Aarlanderveen.

Natuurlijk is het ook mogelijk om lid te worden van ons Gilde want er word ook altijd veel kennis en ideeën onderling uitgewisseld en vragen beantwoord.

Gijs Verduijn

Mijdrecht