Afbeelding

Volleybalmini’s Leython DC zevende van Nederland

Algemeen

volleybal - Zaterdag 21 mei werd in Bergen (Limburg) de finale gespeeld van het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap volleybal, het NOJK. De mini’s van de Leiderdorpse volleybalvereniging Leython DC wisten daar een knappe 7e plek van Nederland te bemachtigen. Trainers Eric en Marjolein Vermeulen blikken trots terug op het toernooi en de weg daar naartoe.

Het NOJK is een jaarlijks volleybalkampioenschap waar clubs hun sterkst mogelijke teams mogen inzetten. Vaak spelen kinderen in de reguliere competitie al in een hogere categorie, maar mogen ze voor dit toernooi nog deelnemen in hun eigen leeftijdscategorie. De Leython DC mini’s deden mee in de jongenscategorie tot en met 12 jaar.

Unieke prestatie
“Ons hele team speelt nog wedstrijden bij de mini’s (tot en met 12 jaar)”, legt Eric uit. “Dit in tegenstelling tot hun tegenstanders die vaak al alleen in de C-jeugd of soms zelfs B-jeugd wedstrijden spelen.” Het team bestond uit 6 jongens en 1 meisje: Arthur, Jan, Luka, Rafe, Sean, Yorell en Asilay. Maandenlang werd er fanatiek getraind door deze groep. In de voorronde in Sliedrecht eind februari werd door goed spel geen enkele wedstrijd verloren. Daarmee plaatste het team zich voor de halve finale in Dordrecht. Ook hier speelden de jongens en Asilay zeer goed en wisten zich zonder wedstrijdverlies te plaatsen voor de finale van het Nederlands Kampioenschap op 21 mei. “Uniek, want nog nooit plaatste een team van Leython DC of een ander team uit onze regio zich voor de grote finale van het NK”, vertelt Marjolein trots.

Trots
De mini’s en hun trainers reisden met alle fans op zaterdag 21 mei al vroeg af naar Bergen in Limburg voor de grote finaledag. Alle Nederlandse topvolleybalclubs hadden zich voor de finale geplaatst, maar dus ook de Leiderdorpse club Leython DC. Er werd met veel inzet en enthousiasme gestreden voor ieder punt. Het team eindigde uiteindelijk op een knappe 7e plaats. Marjolein en Eric zijn supertrots op hun team. “Ze hebben de afgelopen maanden zó hard gewerkt en tijdens de finale alles gegeven. Nummer 7 van Nederland is echt heel erg goed en qua saamhorigheid, sportiviteit en inzet zijn ze absoluut onze nummers 1!” besluiten de trainers, die de mini’s na afloop een welverdiende medaille uitreikten.