Voor de entree van Dirk van den Broek Winkelhof reikte Roelof Zwaan de cheque uit aan José de Korte van het Ouderenfonds.
Voor de entree van Dirk van den Broek Winkelhof reikte Roelof Zwaan de cheque uit aan José de Korte van het Ouderenfonds. Foto:

Dirk van den Broek reikt opbrengst landelijke statiegeldactie uit bij filiaal in Winkelhof

Algemeen Maatschappelijk

De achtste landelijke statiegeldactie van Dirk van den Broek voor het Nationaal Ouderenfonds heeft 20.015 euro opgebracht. De opbrengst gaat naar projecten van het Ouderenfonds die ouderen helpen om eenzaamheid te voorkomen. De cheque werd vandaag bij het filiaal in Leiderdorp uitgereikt door Roelof Zwaan namens Dirk en is in ontvangst genomen door José de Korte namens het Ouderenfonds.

Iedereen wil oud worden, maar oud zijn is niet altijd gemakkelijk. Het Ouderenfonds helpt ouderen om eenzaamheid te voorkomen. Met de statiegeldactie laat de supermarktketen met haar klanten zien dat ze dit van harte steunen. Klanten van Dirk konden van zondag 30 januari t/m zaterdag 26 maart 2022 hun statiegeldbonnen doneren aan het Nationaal Ouderenfonds

Het hele jaar door brengt het Ouderenfonds ouderen met elkaar in contact. Zij ontmoeten nieuwe mensen tijdens een ritje met de BoodschappenPlusBus, maken vrienden bij de OldStars-sportclub in hun buurt en genieten van de contacten bij de breiclub. Met het geld van de statiegeldactie kan het Ouderenfonds ouderen helpen om zo een nieuwe vriendenkring op te bouwen, die steun aan elkaar heeft in moeilijke periodes. “Het gevoel er niet meer alleen voor te staan is van onschatbare waarde,” zegt Corina Gielbert directeur van het Ouderenfonds. “Dat we mede dankzij Dirk verder kunnen bouwen aan onze droom dat elke oudere in hun dorp of stad de weg naar een initiatief weet te vinden, is fantastisch.”

Uit de krant