Brittenstein.
Brittenstein. Foto: Corrie van der Laan

Leiderdorpse kanshebbers voor Rijnlandse Architectuur Prijs

Algemeen

Drie Leiderdorpse nieuwbouwprojecten maken kans op de Rijnlandse Architectuur Prijs (RAP071). Het gaat om de wijk Bij de Zijl van KAW architecten, appartementencomplex Brittenstein van Onix Architecten en dierenkliniek AniCura ’t Leidse Land van MOST Architecture. 

Zij staan op de zaterdag 19 juni gelanceerde longlist (zie hieronder), samen met 21 andere architectonische parels uit de regio.

De prijs wordt om het jaar toegekend en bestaat uit een publieks- en juryprijs. Voorwaarden voor de deelnemende projecten is dat ze zijn opgeleverd tussen 1 juli 2019 en 1 augustus 2021 en dat ze zich bevinden binnen één van de deelnemende gemeenten (Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Zoeterwoude, Kaag en Braassem, Katwijk, Lisse, Noordwijk, Hillegom, Teylingen, Wassenaar en Voorschoten). 

De komende maand buigt een vakjury zich over de lijst met genomineerden om tot een shortlist te komen. Deze wordt op 4 september bekend gemaakt. Dan mag ook het publiek stemmen. De winnaars van de jury- en publieksprijs worden op 13 oktober in Naturalis bekend gemaakt.

Bij de Zijl.
Dierenkliniek AniCura 't Leidse Land.
De longlist RAP071 editie 2021.

Uit de krant