Logo leiderdorpsweekblad.nl
De Oranjevereniging Leiderdorp hoopt dat bij veel Leiderdorpse huizen op Koningsdag de vlag met oranje wimpel uitgestoken wordt.
De Oranjevereniging Leiderdorp hoopt dat bij veel Leiderdorpse huizen op Koningsdag de vlag met oranje wimpel uitgestoken wordt. (Foto: PR)
Oranjefeesten

Versier je huis en straat voor Koningsdag

“Koningsdag wordt ook dit jaar een Woningsdag”, zegt voorzitter Hans Kruidenberg, van de Oranjevereniging Leiderdorp. “Maar we kunnen, ondanks dat de traditionele Oranjeactiviteiten niet kunnen doorgaan, toch met elkaar aan deze dag een feestelijk Oranjetintje geven.” Hij roept iedereen op om op Koningsdag, dinsdag 27 april, de vlag, liefst met wimpel, uit te steken.

“We vlaggen voor de Koning en ook voor elkaar, voor de mensen die Nederland op de been houden en om wat kleur te brengen in deze bijzondere tijden. Nog feestelijker wordt ons dorp als huizen en de straat worden versierd. Denk aan vlaggenlijnen, oranje slingers en andere versieringen.”

De mooiste straat of meest bijzondere versiering krijgt een prijsje van de Oranjevereniging. Leiderdorpers die echt werk hebben gemaakt van de Koningsdag-aankleding van hun huis of straat, kunnen dat laten zien tijdens de speciale Koningsdaguitzending die de Oranjevereniging organiseert samen met Unity.NU Tijdens de televisie uitzending wordt een telefoonnummer bekend gemaakt waarop dorpsgenoten via beeldbellen, bijvoorbeeld Face-time, hun versierde straat aan alle Leiderdorpers kunnen laten zien. Wat ook kan, is het insturen van een foto of filmpje, voorzien van de gegevens van de inzender, naar e-mail koningsdag@unity.nu. Die foto’s en filmpjes worden ook tijdens de live uitzending vertoont.

“Let er wel op dat er geen versiering over de straat wordt gespannen; dat is namelijk niet toegestaan in verband met de verkeersveiligheid”, waarschuwt Kruidenberg.

Meer berichten