Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Marga Witteman van Meer Bomen Nu met enkele vrijwilligers. | Foto: PR</p>

Marga Witteman van Meer Bomen Nu met enkele vrijwilligers. | Foto: PR

(Foto: PR)
Natuur

Natuurspeeltuin geeft 500 jonge boompjes weg

Vrijwilligers van de groenorganisatie ‘Meer Bomen Nu’, regio Zuid-Holland, hebben donderdag 25 februari in de Leiderdorpse natuurspeeltuin zaailingen, stekken en afleggers van bomen verzameld. Deze worden elders in de regio weer uitgeplant.

Er groeien voortdurend zaailingen en uitlopers van de bomen overal op het terrein van de natuurspeeltuin in park De Bloemerd. Vrijwilligers van de natuurspeeltuin halen die altijd weg om te voorkomen dat alles dicht groeit.

Dit jaar is dat net wat anders gegaan. Met Meer Bomen Nu zijn deze jonge bomen gezamenlijk geoogst, en krijgen ze een nieuwe plek in regio, op een locatie waar ze wel een volwaardige boom kunnen worden. Zo wordt meer groen in de regio gecreëerd. Dat is goed voor klimaat en biodiversiteit.

Meer Bomen Nu wil dit jaar op deze manier 1 miljoen bomen planten in Nederland. De natuurspeeltuin heeft hier met bijna 500 stekken van eiken, essen, esdoorn, vlier en meidoorn een mooi steentje aan bijgedragen. In het najaar zal de Stichting Natuurspeeltuin weer nieuwe stekken laten verzamelen.

Voor meer informatie: www.stichtingmeergroen.nl en www.meerbomen.nu.

Meer berichten