Daarom is een groene tuin zo belangrijk
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Kinderen laten het regenen in de speelstad.
Kinderen laten het regenen in de speelstad. (Foto: J.P.Kranenburg)
Milieu en duurzaamheid

Daarom is een groene tuin zo belangrijk

De gemeente Leiderdorp organiseert van 10 tot en met 17 oktober de GOED-week, vol duurzaamheidsactiviteiten voor jong en oud. Veel van die activiteiten zijn – in verband met corona – digitaal maar niet allemaal. Zo staat in de GOED-week bij het Milieu Educatief Centrum (MEC) de speeltafel ‘wateroverlast’. 

De tafel stelt een stadswijk voor met veel bestrating. Na een forse bui loopt de stad al snel onder water. Wat gaan we daar aan doen?

Kinderen en ouders komen er al spelenderwijs achter hoe je overtollig water kunt opvangen met groene tuinen. In tegenstelling tot tegels, werkt een grasveldje of beplanting namelijk als een spons. Ook het aanleggen van wadi’s, halfopen tegels en een waterberging in de polder helpen tegen wateroverlast.

Het vernieuwde MEC, gevestigd in De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110e, blijft haar uiterste best doen om door aantrekkelijke lessen en activiteiten het thema duurzaamheid in Leiderdorp op de kaart te zetten. In november besteedt het MEC veel aandacht aan bomen rond de scholen, in het kader van de uitgestelde boomfeestdag. Meer informatie: www.mecleiderdorp.nl.

Meer berichten