Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: Johan Kranenburg
corona

Triagecentrum voor mogelijke coronabesmettingen in huisartsenpost Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp

In de regio’s Hollands Midden en Haaglanden wordt een aantal triagecentra ingericht voor patiënten die mogelijk besmet zijn met het coronavirus. Een daarvan is dinsdag 17 maart al gestart in de huisartsenpost in het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. 

De huisartsen in de regio hadden de afgelopen dagen te maken met een toename van patiënten met mogelijk COVID-19, wat wordt veroorzaakt door het coronavirus. Om de zorg voor deze patiënten efficiënt te kunnen organiseren is in het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) besloten om een aantal triagecentra in de regio in te richten. In deze triagecentra werken huisartsen en doktersassistenten op een centrale locatie samen om alle patiënten met mogelijk COVID-19 te zien. Hierdoor kunnen beschermende middelen efficiënter worden ingezet.

Het triagecentrum in de Huisartsenpost Leiderdorp is 7 dagen per week 24 uur per dag geopend voor patiënten die een verdenking van coronabesmetting hebben. Patiënten moeten naar hun eigen huisarts te bellen wanneer zij vermoeden COVID-19 te hebben. De huisarts meldt de patiënt na telefonische screening vervolgens aan bij het triagecentrum. Hierdoor ziet de eigen huisarts in principe geen patiënten meer met het coronavirus. Het triagecentrum rijdt ook visite voor patiënten die niet zelf kunnen komen.

In de avond, nacht en weekend zijn alleen de huisartsenposten in Voorhout en Alphen aan de Rijn geopend voor patiënten die niet (mogelijk) besmet zijn. De huisartsenpost in het Leids Universitair Medisch Centrum is voorlopig gesloten. De huisartsenpost in Leiderdorp is voorlopig alleen bestemd voor patiënten met (mogelijk) COVID-19.

Verplaatsingen

In verband met de komst van het corona triagecentrum zijn Huisartsenpraktijk Rijnland en Maatschap Goudeket voor Fysiotherapie tijdelijk verplaatst.

Huisartsenpraktijk Rijnland is te bereiken via de centrale hal van het Alrijne ziekenhuis op de begane grond. Volg routenummer 32 naar de Polikliniek Kind en Jeugd.

Maatschap Goudeket nu gevestigd op eerste verdieping van Gezondheidscentrum Rijnland. En is bereikbaar via trap of lift vanuit de hal van het Gezondheidscentrum.

Meer berichten