| Foto: pr
| Foto: pr Foto: Getty Images

Mogelijk besmetting met coronavirus in Oegstgeest

Algemeen

Er is mogelijk sprake van besmetting met het coronavirus bij een inwoner van Oegstgeest, zo meldt de gemeente op haar website. Een eerste laboratoriumonderzoek toonde het virus aan. Een tweede onderzoek moet dit nog bevestigen.

Het gaat om een 32-jarige man. De man is in Noord-Italië geweest. Momenteel zit hij in thuisisolatie. De besmetting moet nog worden bevestigd door het RIVM, die een tweede test doet. Gelet op de sterke verdenking is de GGD Hollands Midden alvast gestart met het in kaart brengen van contacten.

Contactonderzoek

Contacten van de patiënt worden momenteel door de GGD benaderd en krijgen leefregels en instructies hoe te handelen bij klachten.

Burgemeester Jaensch: “Ik begrijp dat bewoners en ondernemers in Oegstgeest vragen hebben. Er is op dit moment geen reden voor grote ongerustheid. Het openbare leven kan doorgaan. Er is geen aanleiding om evenementen af te gelasten of gebouwen te sluiten. Iedereen kan dus naar werk, school, of andere openbare plekken. Ook kunnen we gewoon onze dagelijkse boodschappen blijven doen en bij elkaar op bezoek gaan”, aldus de burgemeester. Jaensch leeft mee met de man. "We hopen dat het goed met hem gaat en dat hij snel herstelt van zijn ziekte’’.

Besmettingen voorkomen

Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen. Zij passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de website van De Rijksoverheid. Hier vindt u de laatst bekende informatie over het virus. Ook leest u wat de klachten zijn die gepaard gaan met een besmetting van het virus en wat u moet doen als u denkt dat u, of iemand anders in uw omgeving, besmet is. Een belangrijke informatiebron voor deze website is het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).

Wilt u liever iemand telefonisch spreken? De Rijksoverheid heeft een speciaal nummer geopend waar u vragen kunt stellen over het coronavirus: 0800-1351.

De gemeente Oegstgeest heeft contact met de GGD Holland Midden en de Veiligheidsregio Hollands Midden en als daar aanleiding toe is, volgt nadere berichtgeving.

Uit de krant