Logo leiderdorpsweekblad.nl
Sulaiman, Siem en Deyyan hebben met eigen ogen kunnen zien dat de kaarten van de Willem de Zwijgerschool in een postzak van de MPO gingen.
Sulaiman, Siem en Deyyan hebben met eigen ogen kunnen zien dat de kaarten van de Willem de Zwijgerschool in een postzak van de MPO gingen. (Foto: PR)

Leerlingen Willem de Zwijgerschool sturen kerstkaarten naar militairen op missie

Drie leerlingen en twee leerkrachten van de Leiderdorpse basisschool Willem de Zwijger hebben zaterdag in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg zelfgemaakte kerstkaarten overhandigd aan minister van defensie Ank Bijleveld-Schouten en de Commandant der Strijdkrachten. De kaarten zijn bestemd voor militairen die met kerst op missie in het buitenland zijn.

De afgelopen weken hebben de kinderen van de Willem de Zwijgerschool gewerkt over het thema 'Vrede is dichtbij'. Vanuit daar is het idee ontstaan om een kerstkaart te sturen naar militairen die tijdens de feestdagen niet bij hun gezin zijn. Deze militairen werken hard aan het in stand brengen en behouden van vrede en veiligheid.

Er is getekend, gekleurd, geverfd en geplakt en er is door elke leerling een kerstkaart gemaakt. Sulaiman, Siem en Deyyan mochten de kaarten namens alle leerlingen persoonlijk naar het museum in Soesterberg brengen dat tijdens de kerstvakantie, van 23 december tot en met 7 januari, in het teken staat van de militaire kerstviering in missiegebieden. Afgelopen zaterdag werd daar de tentoonstelling over post aan militairen officieel geopend door minister Bijleveld. Wat een mooie gelegenheid bood om de kaarten van de Willem de Zwijgerschool te overhandigen. De kaarten worden door de Militaire Post Organisatie (MPO) afgeleverd op plekken waar militairen op missie zijn.

Meer berichten