Logo leiderdorpsweekblad.nl
Anne van Swieten van de Stichting Nadja en haar dochter Nadja testen het nieuwe keukentje. Op de achtergrond wordt gewerkt op het eilandje.
Anne van Swieten van de Stichting Nadja en haar dochter Nadja testen het nieuwe keukentje. Op de achtergrond wordt gewerkt op het eilandje. (Foto: J.P. Kranenburg)
Maatschappelijk

Natuurspeeltuin nu nóg leuker

De Leiderdorpse natuurspeeltuin is nóg leuker geworden. Donderdag 5 december zijn fraaie nieuwe speelelementen geplaatst: een beleefwand in het ontdekbos, een keukentje in het centrale deel van de speeltuin en een paal met slingertouw, stappalen en een schommelnet op het eilandje. Komende week wordt het eilandje toegankelijker gemaakt voor kinderen die afhankelijk zijn van een rolstoel door de aanleg van een paadje naar de brug.

Het bestuur van de Stichting Natuurspeeltuin heeft de nieuwe speelmogelijkheden uitgekozen in overleg met de Stichting Nadja die zich inzet voor speelmogelijkheden voor kinderen met een beperking. Met name het keukentje, de beleefwand en het schommelnet zijn uitstekend geschikt voor die doelgroep. De beide stichtingen, die geheel uit vrijwilligers bestaan, konden de rekening van ruim 16.000 euro betalen dankzij bijdragen van het Druckerfonds, Fonds 1818, de NSGK en het Rabobank Wensenfonds. Op woensdag 18 december om 15.00 uur worden de nieuwe speeltoestellen feestelijk in gebruik genomen.

De natuurspeeltuin is in de winter geopend op woensdag van 12.00 uur tot 17.00 uur en in het weekend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Meer berichten