Traditionele intocht Sinterklaas in Leiderdorp | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
De aankomst van de pakjesboot bij de Ockenrode in 2018.
De aankomst van de pakjesboot bij de Ockenrode in 2018. (Foto: Johan Kranenburg)
Evenement

Traditionele intocht Sinterklaas in Leiderdorp

De intocht van Sinterklaas in Leiderdorp, op zaterdagochtend 16 november, wordt dit jaar nog een traditionele, waarbij de goedheiligman begeleid wordt door ouderwetse zwarte pieten. "We realiseren ons dat er een kans bestaat op acties maar daar laten we ons niet door leiden", zegt Annemiek de Groot van de stichting Sint Nicolaas Intocht Leiderdorp.

Ze laat wel doorschemeren dat ook in Leiderdorp de zwarte pieten in de toekomst van uiterlijk zullen veranderen. "We zijn daarover in beraad. We willen best bewegen, maar wel in ons eigen tempo."

Net als andere jaren zet Sint Nicolaas voet op Leiderdorpse bodem aan de Ockenrode. Daar wordt hij om 10.00 uur verwelkomd door burgemeester Laila Driessen. Vervolgens stapt hij met zijn hoofdpiet in een open koets voor een rondrit door het dorp met stops bij de Oranjegalerij en winkelcentrum Santhorst. De rit eindigt in winkelcentrum Winkelhof waar Sinterklaas de hele middag audiëntie houdt op het Hemaplein. Volgende week vindt u het volledige programma van de intocht in deze krant.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>