Rijnhart Wonen koopt appartementengebouw De Zijlstroom | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Het appartementenblokje aan de rand van de wijk Driegatenbrug op de grens van Leiderdorp en Leiden.
Het appartementenblokje aan de rand van de wijk Driegatenbrug op de grens van Leiderdorp en Leiden. (Foto: )
huisvesting

Rijnhart Wonen koopt appartementengebouw De Zijlstroom

De Leiderdorpse woningcorporatie Rijnhart Wonen neemt per 1 december het appartementengebouw 'De Zijlstroom' met 29 sociale huurappartementen over van woningcorporatie Ymere. Het negen woonlagen hoge gebouw ligt pal naast de Zijlburg in de Leiderdorpse wijk Driegatenbrug.

"Deze aankoop draagt mooi bij aan onze volkshuisvestelijke opgave: het verhuren van betaalbare huurwoningen aan onze gehele doelgroep", zegt Chrétien Mommers, directeur-bestuurder van Rijnhart Wonen. De betrokken partijen, zoals de huurders, zijn over de aankoop geïnformeerd.

Voor de huurders verandert er niets. Zij kunnen gewoon in hun appartement blijven wonen. Rijnhart Wonen neemt alle huurcontracten ongewijzigd over.

Door de verkoop trekt Ymere zich terug uit Leiderdorp om zich te concentreren op de woningmarktregio in de noordelijke randstad: de Metropoolregio Amsterdam. Sinds de Nieuwe Woningwet moeten woningcorporaties zich richten op één regio. Ymere heeft gekozen voor de Metropoolregio Amsterdam. De gemeente Leiderdorp valt hier niet onder.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>