Logo leiderdorpsweekblad.nl
Bestuurslid Christ Kreugel van de Vrienden van het Oude Dorp trakteert de vrijwilligers op lekkere snacks.
Bestuurslid Christ Kreugel van de Vrienden van het Oude Dorp trakteert de vrijwilligers op lekkere snacks. (Foto: C. v.d. Laan)
Maatschappelijk

Verwenmoment voor Leiderdorpse vrijwilligers

"In het buitenland staat Nederland bekend om drie dingen: de tulpen, de molens en de vrijwilligers in Leiderdorp." Met die woorden wilde burgemeester Laila Driessen zaterdagmiddag 7 september maar even aangeven hoe belangrijk al die mensen zijn die zich geheel belangeloos inzetten voor de Leiderdorpse samenleving.

Als je iedereen telt die regelmatig vrijwilligerswerk doet, moeten het er een paar duizend zijn. Tweehonderd van hen, vooral wat oudere vrijwilligers, hadden de uitnodiging van de gemeente Leiderdorp en welzijnsorganisatie Incluzio aangenomen om zaterdag naar de vrijwilligersborrel te komen, bij de grote tent van de Vriendenfeesten in park De Houtkamp. Ze werden verwend met hapjes en drankjes, lovende woorden van de burgemeester en muziek van de band Captain Midnight en konden in het zonnetje gezellig bijpraten.

Het gaat goed met het vrijwilligerswerk in Leiderdorp, kon Incluzio vrijwilligerscoördinator Cobi van der Plas melden. Het aantal dat zich inzet voor projecten van de welzijnsorganisatie groeit. "Aan het begin van het jaar hadden we er 95, nu 162." Van der Plas probeert vacatures op gebied van vrijwilligerswerk te matchen met mensen die graag wat willen doen voor een ander. "Daarbij kijk ik altijd wat het beste bij iemand past. Het is dus lang niet altijd zo vrijwilligers terecht komen bij projecten van Incluzio, iemand die bijvoorbeeld graag tuiniert, kan best via mij bij de schooltuinen terecht komen." Wie op zoek is naar vrijwilligerswerk kan contact opnemen met Cobi via 06 275 100 84 (maandag t/m donderdag) of e-mail cvdplas@incluzio.nl.

Meer berichten