Klaar voor de eerste paal | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
De entree naar het bouwterrein vanaf de Willem-Alexanderlaan. | Foto: J.P. Kranenburg
De entree naar het bouwterrein vanaf de Willem-Alexanderlaan. | Foto: J.P. Kranenburg (Foto: J.P. Kranenburg)

Klaar voor de eerste paal

Het hele terrein naast het zwembad De Does op het Leiderdorpse Amaliaplein is vorige week kaalgestript. Het ligt nu klaar voor de start van de bouw van de Lidl supermarkt.

De planning is dat deze week de heipalen de grond in gaan. Dat gebeurt niet door traditioneel te heien, maar met een schroeftechniek die minder overlast geeft van geluid en trillingen.

Op het terrein de hoek van de Willem-Alexanderlaan en de Ericalaan komen behalve de supermarkt ook 21 sociale huurwoningen. Het heiwerk voor de woningen gebeurt na de bouwvakvakantie. In verband met de veiligheid is er een aparte toegang naar het bouwterrein gemaakt voor werkverkeer vanaf de Willem-Alexanderlaan.

Het is de bedoeling dat de Lidl in 2020 open gaat. Voor die tijd moet er nog wel een definitief plan komen voor de verkeersafwikkeling rond het Amaliaplein.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>