Alle artiesten samen op het podium.
Alle artiesten samen op het podium. Foto: J.P.Kranenburg

Spetterende lustrumeditie Doeshavenconcert

Algemeen Evenement

Het begon met een presentatie van jong lokaal muzikaal talent en eindigde met een prachtige finale van alle artiesten samen. Tussendoor genoten zo'n duizend bezoekers, voor het overgrote deel Leiderdorpers, vrijdag 5 juli van een gratis avond vol muziek en dans in de fraaie entourage van de Doeshaven.

Burgemeester Laila Driessen, de initiatiefnemer en stuwende kracht achter de Doeshavenconcerten, kan tevreden zijn. De vijfde editie van het Doeshavenconcert was weer een groot succes, met meer toeschouwers dan ooit in boten en op de kade.

In het voorprogramma, dat startte om half acht, lag de focus op jonge Leiderdorpse artiesten. In het hoofdprogramma, dat werd afgetrapt met een flashmob, troffen vaste bezoekers van het concert een flink aantal oude bekenden aan. Daaronder waren popkoor Songs2sing en het Doeshavenkoor, de slagwerkers van Tamarco, dansgroepen van De Rode Sneakerz en ID Dance Factory en operazanger Martin van Oss. Voor het eerst dit jaar trad ook het rock 'n roll trio Shoot From the Hip op. Als klapper betrad als laatste het Elijah Gospel & Soul Choir het podium.

Dankzij de teksten in het programmaboekje kon het publiek naar hartenlust meezingen. Nadat de schemering inviel werd bovendien enthousiast gezwaaid met de uitgereikte lichtstaven.

Afbeelding
Afbeelding
Drukte in bootjes en op de wal.
Afbeelding
Na het invallen van de schemering zorgden de uitgereikte lichtstaven voor extra sfeer.
Shoot From the Hip.
Burgemeester Driessen is al vijf jaar de drijvende kracht achter het Doeshavenconcert.
Afbeelding
Het Elijah Gospel & Soul Choir.
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant