Jaarmarkt Leiderdorp 2019 wordt nóg leuker | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Rudo Slappendel en Joyce van Meurs  organiseren op 7 september de tweede Jaarmarkt Leiderdorp. | Foto: J.P. K.
Rudo Slappendel en Joyce van Meurs organiseren op 7 september de tweede Jaarmarkt Leiderdorp. | Foto: J.P. K. (Foto: J.P.Kranenburg)

Jaarmarkt Leiderdorp 2019 wordt nóg leuker

Dat er een tweede editie van de Jaarmarkt Leiderdorp zou komen, was vorig jaar meteen na afloop van de primeur van het evenement al duidelijk. Met meer dan 15.000 bezoekers en volop tevreden reacties was die een groot succes. Wat niet betekent dat organisatoren Rudo Slappendel en Joyce van Meurs van Rudeboy Media voor de Jaarmarkt 2019, op zaterdag 7 september, hetzelfde draaiboek gaan gebruiken. "We hebben goed geluisterd naar alle feedback, en dat heeft geleid tot flink wat aanpassingen", vertelt Slappendel.

Door: Corrie van der Laan

Van 11.00 tot 17.00 uur

Helder was dat de openingstijd van de jaarmarkt veranderd moest worden. Van Meurs: "Vorig jaar startten we om één uur 's middags en gingen we door tot negen uur 's avonds. Maar het bleek dat mensen al ruim voor twaalven kwamen en na zessen bloedde het dood. Vandaar dat we nu openen om elf uur 's ochtends en de kramen sluiten om vijf uur 's middags."

Daarmee is het evenement overigens nog niet afgelopen; op het grasveld bij winkelcentrum Winkelhof wordt een festivalterrein ingericht waar van vier uur 's middags tot negen uur 's avond optredens zijn. Maar daarover later meer.

Meer verkoopkramen

Evenals vorig jaar strekt de jaarmarkt zich vanaf winkelcentrum Santhorst over de Laan van Berendrecht uit tot op het Statendaalderplein bij Winkelhof. Maar de inrichting is flink op de schop gegaan. "We hoorden dat mensen vooral lekker op koopjesjacht willen, en daar komen we aan tegemoet. Dus dit jaar zijn er minder kramen voor promotie van Leiderdorpse organisaties en goede doelen en juist meer verkoopkramen. We hebben nu een promotiepleintje dat inmiddels al helemaal volgeboekt is. Verder zijn er zo'n vijftig kramen verhuurd aan ondernemers die hier hun waren willen verkopen. Daarvan kunnen we er nog wat meer kwijt, dus geïnteresseerden kunnen zich nog melden", vertelt Van Meurs.

Aan het uiteinde van de jaarmarkt aan de Santhorst kant komt een groot kinderplein, verzorgd door kinderopvangorganisatie FloreoKids en online supermark Picnic. Halverwege de Laan van Berendrecht staat een cultuurpleintje gepland waar koren, zanggroepjes en muzikanten welkom zijn om op te treden. Dat moet dan wel zonder versterking. Belangstellenden kunnen zich nog aanmelden. Hier staat ook een koffiekraam voor wie tijdens het luisteren een kop koffie wil drinken.

Winkelhof doet mee

De foodtrucks zijn er ook dit jaar weer bij. Nieuw is dat ze geconcentreerd worden op het plein bij Winkelhof. De kramen van de zaterdagmarkt schikken een beetje in om plek te maken.

Het lint van marktkramen houdt hier overigens niet op; in het winkelcentrum zetten de ondernemers kramen gevuld met leuke aanbiedingen voor hun winkels. Slappendel: "Vorig jaar bleek dat de zaterdag van de jaarmarkt de een-na-drukste zaterdag van het hele jaar was geweest in Winkelhof. Dus logisch dat de Winkelhofondernemers dit jaar graag meedoen."

Gratis muziekfestival

Het grote grasveld op de hoek van het Statendaalderplein en de Engelendaal wordt weer ingericht als festivalterrein. Vanaf vier uur 's middags gaat het hier echt los. "We hebben weer een aantal aansprekende artiesten weten te boeken", zeg Van Meurs. "De grote trekker dit jaar is Ruth Jacott, verder hebben we onder meer Voice of Holland finalist Menno Aben en de bekende Leidenaar Barry Badpak. De band Support Act treedt verschillende malen op. Met name tieners zullen enthousiast zijn over de komst van YouTuber en zangeres Sterre Koning." De toegang voor de optredens is net als vorig jaar geheel gratis.

Slappendel en Van Meurs hopen met de gewijzigde opzet van de Jaarmarkt Leiderdorp 2019 het succes van de editie 2018 nog te overtreffen. Wat hen betreft staat het evenement voortaan ieder jaar op de kalender. "We streven ernaar dat de Jaarmarkt een begrip wordt en dat we grote namen kunnen blijven boeken."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>