Logo leiderdorpsweekblad.nl
Wethouder Angelique Beekhuizen overhandigt het bord ‘Rookvrij’ aan voorzitter Bas van den Berg van de scoutingvereniging.
Wethouder Angelique Beekhuizen overhandigt het bord ‘Rookvrij’ aan voorzitter Bas van den Berg van de scoutingvereniging. (Foto: Johan Kranenburg)

Scouting nu ook officieel rookvrij

Tijdens de open dag van de Leiderdorpse scouting Van der Does-Liethorp op zaterdag 18 mei werd meteen gevierd dat het hele scoutingterrein nu officieel rookvrij is.

Wethouder Angelique Beekhuizen (LPL) overhandigde het bord 'Rookvrij' aan voorzitter Bas van den Berg van de scoutingvereniging waarna beiden nog eens vertelden waarom het belangrijk is niet te roken in de buurt van kinderen.

Leiderdorp maakt zich hard voor de Rookvrije Generatie. Dit initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds beoogt dat ieder kind dat nu geboren wordt rookvrij kan opgroeien. Op den duur is het de bedoeling dat roken taboe wordt op alle plekken in Leiderdorp waar kinderen komen.

Inmiddels zijn al heel wat scholen, kinderopvanglocaties, speelplekken en verenigingen in Leiderdorp officieel rookvrij.

Meer berichten