Shoppen met gesloten beurs in de ruilwinkel | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Wethouder Angelique Beekhuizen opent de ruilwinkel. Op de achtergrond de eerste klanten.
Wethouder Angelique Beekhuizen opent de ruilwinkel. Op de achtergrond de eerste klanten. (Foto: Johan Kranenburg)

Shoppen met gesloten beurs in de ruilwinkel

Een handvol Leiderdorpers was woensdagmiddag 8 mei ondanks de regen naar De Buit gekomen om, op deze eerste dag dat de nieuwe ruilwinkel geopend was, spullen in te brengen en te kijken of er iets van hun gading was om mee te nemen.

Ze moesten nog even wachten tot wethouder Angelique Beekhuizen (LPL) het lint voor de deur had doorgeknipt maar daarna waren zij de eersten die konden kiezen uit het toch al aardige assortiment. Kleding, servies, speelgoed, woonaccessoires, boeken, bij de ruilwinkel is van alles te vinden.   

Dat de ruilwinkel er is gekomen, is te danken aan een Leiderdorpse die graag achter de schermen blijft. "Begin dit jaar vroeg Incluzio (de nieuwe Leiderdorpse welzijnsorganisatie, red.) om  burgerinitiatieven", vertelt ze.  "Ik kwam toen met het idee van de ruilwinkel. Twee dagen later was ik gekoppeld aan Robert van Egmond van Incluzio en in de maanden daarna hebben we het plan samen uitgewerkt."

Ze konden terugvallen op het voorbeeld van de ruilwinkel in Hazerswoude. "Ze hebben ons laten zien hoe het daar werkt en dat hebben we aangepast aan de Leiderdorpse situatie. Wat  nieuw is, is dat we de ruilwinkel hier hebben gecombineerd met een ontmoetingsruimte, waar buurtbewoners een kop koffie of thee kunnen komen drinken."

Wethouder Beekhuizen is razend enthousiast over het initiatief. "Het is sociaal omdat mensen elkaar hier ontmoeten, duurzaam omdat spullen een tweede leven krijgen en handig voor mensen met een smalle beurs die zo aan leuke spullen kunnen komen."

Bij de ruilwinkel kan iedereen zijn of haar overtollige spullen brengen. Elk voorwerp levert een aantal punten op. Met die punten kunnen vervolgens andere spullen in de winkel aangeschaft worden.

Wie gebruik wil maken van de ruilwinkel, moet zich inschrijven. Iedere inschrijver krijgt tien punten cadeau waarmee meteen geshopt kan worden, zonder dat er geld aan te pas komt.

De ruilwinkel aan de Buitenhoflaan 1 (zij-ingang van gebouw De Buit) is elke woensdag geopend van 14.00 tot 16.00 uur. Ook de ontmoetingsruimte is dan open. Meer informatie op www.incluzioleiderdorp.nl/ruilwinkel.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>