Pro-Fit Sports laat Leiderdorpse senioren bewegen | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Jeroen Brommers (links vooraan) en Kevin de Boer met de donderdag 1 MBvO-groep. | Foto:Johan Kranenburg
Jeroen Brommers (links vooraan) en Kevin de Boer met de donderdag 1 MBvO-groep. | Foto:Johan Kranenburg (Foto: Johan Kranenburg )
senioren

Pro-Fit Sports laat Leiderdorpse senioren bewegen

Twaalf oudere dames maken de spieren los op vrolijke jaren zestig muziek waarbij ze de aanwijzingen volgen van hun boomlange instructeur. Ze hebben er duidelijk lol in. Het is de start van het donderdagmiddaguurtje Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) in wijkgebouw Zijlkwartier, dat sinds begin dit jaar onder leiding staat van Kevin de Boer (23) en Jeroen Brommers (28) van Pro-Fit Sports.

Voorheen verzorgde Stichting Pluspunt het MBvO in Leiderdorp. Maar Pluspunt is per 1 januari dit jaar opgeheven in verband met de komst van de overkoepelende welzijnsorganisatie Incluzio . "Het betekende dat er een gat viel bij het MBvO. Incluzio heeft ons toen gevraagd het over te nemen", vertelt De Boer.

Een keuze die eigenlijk wel voor de hand lag. Het Leiderdorpse bedrijf Pro-Fit Sports, opgericht in 2016, werkt met heel veel verschillende doelgroepen waarbij steeds gezorgd wordt voor trainingen op maat.

De Boer en Brommers hebben zich wel moeten bewijzen bij de Leiderdorpse senioren. "De overdracht was best lastig", kijkt De Boer terug. "Er was lange tijd onzekerheid over wat er ging gebeuren met het MBvO en dat heeft er mede voor gezorgd dat veel mensen zijn gestopt. Bovendien moesten de mensen die bleven echt aan ons wennen; de vorige instructeurs waren meer van hun eigen leeftijd. Maar nu ze hebben ervaren dat de lessen leuk en goed zijn, vinden ze het prima."

Pro-Fit Sports geeft MBvO op vijf momenten in de week en op drie verschillende locaties. Dinsdag van 9.30 tot 10.15 uur en van 10.30 tot 11.15 uur wordt gesport in de recreatiezaal van Huis ter Does aan de Klaprooskamp 1, woensdag van 9.30 tot 10.15 uur in de grote zaal aan de Splinterlaan 154 (waar voorheen Pluspunt was gevestigd) en donderdag van 15.00 tot 16. 00 uur en van 16.00 tot 17.00 uur in de gymzaal van wijkgebouw Zijlkwartier aan de Van der Marckstraat 19.

De lessen worden aangepast aan de groep waardoor ieder sportuur een andere invulling krijgt. Zo zijn de groepen op dinsdag en woensdag speciaal geschikt voor mensen met beperkingen in bewegelijkheid en met gewrichtsklachten. Meedoen kan ook zittend of met de rollator. Bij de donderdaggroepen gaat het er wat intensiever en fanatieker aan toe. Hier worden de sportuurtjes afgesloten met een partijtje volleybal, basketbal of badminton. Het prestatieniveau ligt bij de late groep nog wat hoger dan bij de vroege.

Maar, benadrukt De Boer, "het belangrijkste is dat iedereen plezier heeft." Brommers beaamt dat: "Er wordt tijdens het sporten veel gelachen en daar gaat het om."

Alle groepen zijn in principe gemengd en bij alle groepen is nog plek voor nieuwe leden. Belangstellenden kunnen driemaal gratis meedoen met een proefles. Een jaar lang eens per week sporten – met uitzondering van de schoolvakanties - kost 185 euro. Kijk voor meer informatie op de website Pro-Fit Sports (doorklikken naar Meer Bewegen voor Ouderen) of bel Kevin de Boer (90 45380372) of Jeroen Brommers (06 45380372).

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>